24'üncü yıla 24 etkinlik

Güncelleme Tarihi:

24üncü yıla 24 etkinlik
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2007 15:25

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı tarafından "Ankara Baharı Müzikle Daha Güzel” sloganıyla düzenlenen Uluslararası Ankara Müzik Festivali’nin 24'üncüsü 4 ile 30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşiyor.

Haberin Devamı

Ankara, 24 konser ve gösteride Türkiye, İspanya, Fransa, ABD, Avusturya, İsveç, Lüksemburg, Rusya, Almanya, İsrail, İngiltere, İtalya, KKTC ve Uruguay’dan sanatçılara ev sahipliği yapacak.

24.Uluslararası Ankara Müzik Festivali'nin standartları doğrultusunda açılış ve kapanış konserleri her zaman olduğu gibi büyük orkestralar tarafından yapılacak.

Ankara'nın müzikal kapasitesini yansıtmayı hedefleyen Festivalin açılışını Ankara’nın genç orkestrası Hacettepe Senfoni Orkestrası şef Erol Erdinç yönetiminde bariton Mesut İktu ve 19 yaşındaki Rus kemancı Sergei Dogadin solistliğinde yapacak.  Kapanışı ise şef Gürer Aykal şefliğinde  Bilkent Akademik Senfoni Orkestrası gerçekleştirecek.

Bu yılın yeniliklerinden biri Pazar Resitalleri. Her Pazar iki ayrı resitalde hem tanınmış yorumcuları hem de uluslararası alanda ülkemizi başarıyla temsil eden genç sanatçıları dinleme fırsatını yaratıyor. Saat 16.00 ve 19.00’da gerçekleşecek konserlerle pazar günleri müzikle dolu dolu yaşanacak.

Haberin Devamı

Liszt uzmanlığı ile tanınan piyanist Zeynep Üçbasaran, 25. sanat yılını kutlayan piyanist Mehmet Okonşar,  flüt piyano ikilisi Bülent Evcil ve Lior Kretzer, gitar bandoneon ikilisi Cem Duruöz ve Raul Jeaurena, Kıbrıslı piyanist Arman Ratip, viyola akordeon ikilisi Esra Pehlivanlı ve Marko Kassl, geçmiş Festivallerde de yeralan yorumcular İtalyan keman ustası Uto Ughi ve  başarılı piyanistlerimiz Duo Dördüncü Pazar resitallerinin sanatçıları.

Vokal müzik alanında, İngiltere’nin tanınmış radyo korosu The Voice of BBC Singers  ve  Amerikalı gospel topluluğu Sweet Honey in the Rock yer alıyor. Ender rastlanan bir sese sahip ünlü  kontralto Nathalie Stutzmann da festivalin kıymetli sanatçılarından.

Dansseverleri memnun edecek etkinliklerse klasik balede Amerika’dan Minnesota Balesi ve 10 yıl önce festivalde hayranlıkla izlediğimiz şaşırtıcı malzemeler ve etkileyici ışık gösterileriyle farklılık yaratan İsrail'in ünlü modern dans topluluğu Kibbutz . Türkiye’nin ilk Engelliler ve Engelsizler Dans Topluluğu olan ve hayranlıkla izlenen Devinimler-Yaşama Sevinci de bir kez daha Festivalde.

24üncü yıla 24 etkinlik

Haberin Devamı

Flamenko’nun dev yıldızı Paco de Lucia ve Grubu, Abba efsanesini sürdüren Abba Gold, başkalaştırılmış barok müziği ve Vivaldi uzmanlığı ile ünlü Red Priest, Festival’in keyif konserleri dizisini oluşturuyor. Müzikaliteleri ve enerjileri ile ayakta alkışlanan Moskova Balalayka Dörtlüsü ve Kızılordu Solistleri ise etnik enstrumanlarla klasik müziğin buluşması.

Ankaralı cazseverler Jean–Luc Ponty’nin grubuyla oluşturduğu özgün tını ve Karrin Allyson’un melodileri ile entellektüel cazın tadına varabilecekler.

Türkçeye de çevrilmiş şarkıları ile tanınan Fransız sanatçı Georges Moustaki ve Grubu parçalarının orijinalleri ile nostalji konserlerinin bu seneki konuğu oluyor.

Haberin Devamı

Festivalin 23 Nisan konserinde ise ünlü sanatçılar koltuklarını günün anlam ve önemine uygun olarak ilköğretim çağındaki müzisyenlere bırakıyor. 1998 doğumlu  kemancı Berfin Aksu ve  Almanya’nın genç yaylılar orkestrası Junges Streichorcehster müzikaliteleri ile büyüklerini aratmayacaklar.

Avrupa Festivaller Birliği üyesi Uluslararası Ankara Müzik Festivali, Avrupa orkestralarının  solist sanatçılarından oluşan  Solistes Europeens, Ertuğ Korkmaz yönetiminde üyelerinin solist sanatçı olarak da çalışmalar yaptığı Orkestra Akademik Başkent ve tanınmış rus sanatçı Alexander Rudin yönetiminde Viva Musica Oda Orkestrası ile izleyicilere yüksek düzeyli seçenekler sunuyor…

Haberin Devamı

2007 yılının iki büyük besteci Ahmed Adnan Saygun ve Dimitri Şostakoviç’in 100. yaşları olması nedeniyle, başkentli müzikseverler bu festivalde iki bestecinin pek çok eserini farklı ekollerde yetişmiş sanatçıların yorumlarından dinleyebilecekler.

Ankaralılara müzikal bir baharı müjdeleyen 24. Uluslararası Ankara Müzik Festivali’nin biletleri Mart’ın ikinci yarısında  biletix’te.

www.ankarafestival.com

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!