Eskişehir'deki otelin sahibi: Hard diski polislere sağlam teslim ettim

Güncelleme Tarihi:

Eskişehirdeki otelin sahibi: Hard diski polislere sağlam teslim ettim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2013 00:46

Eskişehir'de 03 Haziran'daki Gezi eylemleri sırasında gaz maskeli, coplu ve beyzbol sopalı kişilerin saldırısı sonucu yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz'ın feci şekilde dövülmesi olayında hard disk tartışması büyüyor. Ali'nin öldüresiye dövülmesini kaydeden kameraların bulunduğu otelin sahibi "Hard diski polislere sağlam teslim ettim" dedi.

Haberin Devamı

Eskişehir’de Ali İsmail Korkmaz’ın eli coplu kişiler ve sopalı siviller tarafından öldüresiye dövülmesine ilişkin kamera kayıtlarının bulunduğu ‘hard disk’ tartışması büyüyor. Sopalıları ve copluları görüntüleyen üç işyerindeki hard disklerin tümüyle ‘bozuk’ çıkmış olması, buna karşın Beşik Otel’e ait hard diskten kopyalanan CD’deki görüntülerin ‘sağlam’ olması, akıllara ‘Müdahale mi edildi?’ sorusunu getirdi. Otel sahibi Erdoğan Gözseçen, “Ben hard diskteki o görüntüleri polislerle birlikte izledim, sonra da onlara teslim ettim. Ben teslim ederken sağlamdı” dedi.

İŞTE SALDIRI ANI

Radikal Gazetesi'nden İsmail Saymaz'ın haberine göre, Ali İsmail Korkmaz’ın 2-3 Haziran’da dövülmesinden sonra polis 40 ayrı işyerinin güvenlik kameralarının hard disklerine el koydu. Polis hard diskleri ve hard disklerden kopyalanmış, yalnızca iki saatlik görüntü kaydını içeren CD’leri savcılığa sundu. Savcı da hard disk ve CD’leri bilirkişiye yolladı. Korkmaz’ın dövüldüğü sokağa bakan Beşik Otel ile bir fırıncı ve hırdavatçının hard disklerinin ‘bozuk’ olduğu, bilirkişi raporuyla saptandı. Buna karşın, CD’deki iki saatlik görüntülerdeyse; “sivil polis olduğu sanılan veya polisin yanında yer alan gaz maskeli, ellerinde cop, beyzbol sopasına benzer sopa bulunan bir grubun kameralara yansıdığı, bir eylemciye sopalarla vurdukları, sokakta topluca eylemci kovaladıkları” yer aldı. Bilirkişi, “Dayak görüntüleri başladıktan sonra 18-20 dakikalık kaydın bulunamadığı” saptadı.

Haberin Devamı

‘Ben sağlam verdim’

Kameraların bulunduğu Beşik Oteli’in sahibi Erdoğan Gözseçen Radikal’e konuştu. Gözseçen hard diskleri polislere teslim etmeden önce beraber izlediklerini, görüntülerin sapasağlam olduğunu, hard diskte bir bozukluğun olmadığını belirtti. Hatta sokakta dövülenlerden Doğukan Bilir’in babası Ercan Bilir’le de izlediklerini kaydeden Gözseçen, “Ertesi gün görüntüleri emniyete verdim. Açamamışlar, geri getirdiler. Polisler de bana, ‘Bunları CD’ye çeker misin?’ dedi. Reddettim. Sonra şifrelerini verdim. Hard diski tekrar götürüp görüntüleri aldılar” dedi. Gözseçen, hard diskin bozuk çıkmasına ilişkin ise “Hard disk bozuk olmuş olsa CD’ye nasıl aktarılacak? Açılmayan hard diskten görüntü geçilmez ki? Ben hiç anlamış değilim” diye konuştu. Gösterinin büyümesi üzerine otelin ana şartelini kapattığını anlatan Gözseçen, CD’lerdeki 18-20 dakikalık görüntü kaybının bundan ileri gelmiş olabileceğini savundu.

Haberin Devamı

‘Belden aşağı vuranlar polis’

Gözseçen, “Sokaktakiler polis miydi?” sorusuna karşılık, “Görüntülerde belden aşağı vuranlar polis, kafaya vuran sivildi” dedi.

‘Esnafta karışmış olabilir’

Eskişehir Valisi Güngör Azmi Tuna ise şunları söyledi:
“Adli tahkikat devam ediyor, savcılık inceliyor. Birçok kamera görüntüsü var. Yüzleri de seçiliyorsa, bundan kaçış olmaz, netleşir. İdari soruşturma açtık. Özellikle birinci ve ikinci gün çok karmaşa oldu. Grupların sağa sola saldırmaları sırasında esnaf da mağdur oldu. Esnaftan işin içine girenlerin olduğu iddia ediliyor. Polis karışmadı diye düşünüyoruz ama münferit bir şey olduysa, görüntüler izlendikten sonra ortaya çıkar. ”

Haberin Devamı

 ‘Beni polis ve siviller dövdü’

Eskişehir’de kamera görüntülerinde cop ve sopalarla dövülen 23 yaşındaki Doğukan Bilir de polisin müdahalesi sonrası kendisinin de ara sokağa kaçtığını belirterek, “Sokağa girdiğimde beşerli gruplar üzerime doğru koşuyordu. Önce birkaç kişi tuttu. Sanırım sivil polislerdi. Copla ve sopalarla vurdular. Sırtıma, bacaklarıma ve kafama kaçarken sopayla dişlerime vurdular. On dakika sürdü. Ardından bir arabanın arkasına sığındım, babamı aradım. O gelip aldı” diye konuştu.

Doğukan Bilir, resmi giyimli Çevik Kuvvet polislerinin bir genci yere yatırıp dövdüklerini, arkasından koşan bir gencin de sopalarla dövüldüğünü gördüğünü de söyledi.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!