CHP’li 23 vekil nöbette

Güncelleme Tarihi:

CHP’li 23 vekil nöbette
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2013 00:00

Taksim Meydanı ve Gezi Parkı, 24 saati bulan müdahalenin ardından dünü sakin geçirdi. Gündüz saatlerinde tenha olan Taksim Meydanı akşam kalabalıklaştı. Gezi Parkı’nın girişinden meydana taşan eylemcilerin gözü kulağı 11 kişilik heyetin Ankara’da Başbakan Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmedeydi.

Haberin Devamı

AMAÇ MÜDAHALEYE ENGEL

CHP’liler de dün saat 21.00 sıralarında Taksim’deydi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, beraberinde 22 milletvekiliyle birlikte Gezi Parkı nöbetine geldi. Polisin müdahalesini engellemek için sabaha kadar Gezi’de bekleyeceklerini söyleyen  Tanrıkulu, “Yurttaş kimliklerimizle buradayız” dedi.

BDP’LİLER DE GİTTİ

BDP Milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Ertuğrul Kürkçü, Sebahat Tuncel, Levent Tüzel ve polisler tarafından bürosu basılan SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan Gezi Parkı’nı ziyaret etti.
Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi bir grup avukat da, Çağlayan Adliyesi’nde bazı meslektaşlarının gözaltına alınmasını cübbeleriyle geldikleri Taksim Meydanı’nda protesto etti.

TÜRK BAYRAĞI VE ÖCALAN

Gezi Parkı girişine, polis müdahalesinden sonra göstericiler tarafından kurulan barikatta çeşitli bayrak, flama ve posterler yer aldı. Barikatta bir göstericinin elinde Türk Bayrağı ve bir başka göstericinin elinde Abdullah Öcalan posterinin olduğu görüldü. Türk bayrağını taşıyan gösterici saatlerce barikat üzerinde bekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!