Fatma Nur’un katiline indirimsiz ceza

Güncelleme Tarihi:

Fatma Nur’un katiline indirimsiz ceza
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2013 17:15

Bahçelievler’de, “interneti tamir edeceğim” bahanesiyle evine girdiği üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Fatma Nur Çelik’i tecavüz ettikten sonra öldüren Cem Karaçay’a cinayet, nitelikli cinsel saldırı ve konut dokunulmazlığı suçlarından ayrı ayrı ceza verdi. Cezada hiç indirim uygulanmadı.

Haberin Devamı

Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında tutuklu sanık Cem Karaçay ile taraf avukatları hazır bulundu.

FATMA NUR KATİLİYLE BOĞUŞMUŞ
Mahkemede Fatma Nur Çelik için hazırlanan Adli Tıp Kurumu raporu okundu. Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi’nin hazırladığı raporda Fatma Nur Çelik’in kaş ve çene bölgesinde boğuşmaya bağlı sıyrıklar olduğu dile getirildi. Fatma Nur’un her iki gözünde de kanama olduğunun belirtildiği raporda, boyun bölgesinde ise baskı nedeniyle kan toplaması ve sıyrıklar olduğu anlatıldı. Fatma Nur’un kanında alkol ve uyuşturucu maddeye rastlanmadığının dile getirildiği Adli Tıp raporunda, Çelik’in 9 ve 10’uncu tırnaklarının içinde bulunan deri parçalarının Cem Karaçay’a ait olduğu, Fatma Nur Çelik’in anal ve vajinal incelemesinde sperme rastlanmadığı anlatıldı. Raporun sonuç kısmında ise, Çelik’in ölümünü solunum yollarının kapanması ve boyna baskıya bağlı boğulma sonucu meydana geldiği ifade edildi.

Haberin Devamı

SAVCI:  DELİLLERİ YOK ETMEK İÇİN ÖLDÜRDÜ

/images/100/0x0/55ea8e2df018fbb8f887a4fa

Daha sonra mahkemede duruşma savcısı mütalaasını açıkladı. Fatma Nur Çelik ile arkadaşı Sümeyye’nin olaydan bir ay önce Bahçelievler’de ev tuttuklarını anlatan savcı, sanık Karaçay’ın internet tamircisi süsü ile Çelik’in evine girip çıktığını dile getirdi. Sanıkla Fatma Nur’un tesadüf eseri tanıştığını dile getiren savcı, “Sanık maktülü takip edip evlerini öğrenmiştir. Olay tarihinde de internet arızası bahanesi ile eve geldiği anlaşılmıştır. Sanığın evde kaldığı yaklaşık 3 saatlik zaman diliminin son 25 dakikası içinde Fatma Nur’u kol ve boynundan tutup yatak odasına sürüklediği burada tecavüze ettiği belirlenmiştir. Sanığın maktülenin bağırması üzerine el ve ayakları ile ağzını koli bantı ile bağladığı ve delilleri yok etmek için boğarak öldürdüğü anlaşılmıştır.” ifadelerini kullandı. Sanığın önceki beyanlarında Fatma Nur’u tanıdığı yönündeki ifadelerin raporlarla yalanlandığına dikkat çekilen mütalaada sanık hakkında cinsel saldırı, konut dokunulmazlığının ihlali ve nitelikli adam öldürme suçlarından ceza verilmesi talep edildi.

Haberin Devamı

PETEK: HAYVANİ DUYGULAR İLE ÖLDÜRDÜ
Mahkemede esas hakkındaki mütalaaya karşı yazılı söz alan Çelik ailesinin avukatı Reşat Petek, sanık Cem Karaçay’ın Fatma Nur’u hayvani duygular ile öldürdüğünü belirtti. Adli Tıp Kurumu raporuna da değinen Petek, “Raporun da belirttiği gibi, Fatma Nur’un başında, yüzünde ve boyun bölgesinde ekimoz ile sıyrıklar halinde yaralanmalar tespit edildi. Bu tespitler Fatma Nur’un ırz ve namusunu korumak için ciddi mücadele ettiğini gösteriyor.” dedi. Sanığın savunmasında Çelik’le görüştüğü yönünde iddialarda bulunduğunu da hatırlatan Petek, Adli Tıp raporu ile telefon kayıtlarının incelenmesi sonucu hazırlanan raporun sanığı yalanladığını söyledi. Avukat Petek, sanık Karaçay’ın eldeki bilgiler ışığında en üst sınırdan cezalandırılmasını talep etti.

Haberin Devamı

OLAY ÇARPITILIYOR, PİŞMANIM
Son sözü sorulan sanık Cem Karaçay ise olayların çarpıtıldığını ve olay nedeni ile çok pişman olduğunu söyledi.

AĞIR MÜEBBET ARTI 14 YIL
Beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme, Cem Karaçay’ı ‘cinsel saldırı delillerini ortadan kaldırmak amacıyla adam öldürmek’ suçundan ağırlaştırıulmış müebbet hapse mahkum etti. Mahkeme ayrıca Karaçay’a cinsel saldırı suçundan 12 yıl ve konut dokunulmazlığını ihlal etmek suçundan 2 yıl olmak üzere 14 yıl hapis cezası verdi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!