23 Nisan programı

Güncelleme Tarihi:

23 Nisan programı
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 22, 2002 13:10

Ulu Önder Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta, KKTC'de ve dış temsilciliklerde törenlerle kutlanıyor.

Haberin Devamı

Başkent'te Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu başkanlığında, illerden temsilen gelen öğrenciler ile öğretmenlerden oluşan heyetin Anıtkabir'i ziyaretiyle başlayacak. Anıtkabir'de saat 08.00'de başlayacak törende, Bostancıoğlu, Ulu ÖnderAtatürk'ün kabrine çelenk koyacak ve saygı duruşunda bulunulacak.

TBMM Başkanı Ömer İzgi de devlet erkanı ile birlikte Anıtkabir'i ziyaret ederek, Ulu Önder'in kabrine çelenk koyacak.

Aynı saatte, Ulus'taki Atatürk Anıtı ve Kızılay'daki Zafer Anıtı ile Atatürk Orman Çiftliği'ndeki anıta da izci ve öğrencilerden oluşanheyetler çelenk koyacaklar.

Bu törenlerin ardından, 19 Mayıs Stadyumu'nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları başlayacak. Milli Eğitim BakanıBostancıoğlu'nun öğrencilere hitap edeceği törende, öğrenciler de günün anlam ve önemini belirten konuşma yapacaklar ve şiirler okuyacaklar. 

Jandarma Genel Komutanlığı Bandosu'nun seslendireceği marşların ardından tören geçişi yapılacak ve gösterilere başlanacak.

STADYUMDA KONSER

Tören sonunda, öğrenciler ve törene katılanlar, şarkıcı Özlem Tekin'in vereceği konserle eğlenecekler.

Haberin Devamı

19 Mayıs Stadyumu'ndaki törene, 98 okuldan 7 bin 50 öğrenci katılacak.

Kutlamalara tribünlerden katılacak öğrenciler, gösteriler sırasında günün anlamına ilişkin çeşitli motifler oluşturarak, mesaj verecekler.

ZÄ°YARETLER

Stadyumdaki törenin ardından, öğrenci ve öğretmenlerden oluşan heyet, devlet erkanını ziyaret edecek.

Heyet, sırayla Ankara Valisi Yahya Gür, Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, Başbakan Bülent Ecevit, TBMM Başkanı Ömer İzgi ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e ziyarette bulunacak.

FENER ALAYI

TBMM Başkanı Ömer İzgi akşam TBMM'nin açılışının 82. yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde bir resepsiyon verecek.Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce de fener alayı ve kortej yürüyüşü düzenlenecek. Bu etkinlikte, masal kahramanı ve figürlerini sembolize eden çocuklar, Altınpark'tan Kızılay'a kadar geçit yapacaklar.

Kızılay'da Ebru GündeÅŸ, Ä°zzet Yıldızhan ve Eski Dostlar konser verecek.Â

DİĞER ETKİNLİKLER     

Son 23 yıldır dünya çocuklarının da katıldığı ve TRT'nin organize ettiği 23 Nisan kutlamaları bu yıl da renkli görüntülere sahne olacak.

Bu yıl 24'ncüsü gerçekleştirilen 23 Nisan Çocuk Şenliği'ne 29 ülkeden 600 çocuk katılıyor. 14 Nisan'dan itibaren Türkiye'ye gelmeye başlayan çocuklar, 23 Nisan'da Mustafa Özbek Kongre ve Spor Merkezi'nde gerçekleştirilecek şenliğin galasında biraraya gelecekler.

23 Nisan kutlamaları çerçevesinde, OlgunlaÅŸma Enstitüsü'nün hazırladığı ''Atatürk Kıyafetleri'' konulu bir defile düzenlenecek.Â

İnönü Vakfı da Yenimahalle Belediyesi 50. Yıl Dört Mevsim Tiyatro Fuayesi'nde ''İsmet İnönü'nün Not Defterleri'' konulu sergi açacak. Sergi, 20 Mayıs'a kadar gezilebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!