4+4+4 ile ilgili merak ettikleriniz

Güncelleme Tarihi:

4+4+4 ile ilgili merak ettikleriniz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2012 18:56

Haberin Devamı

2007 DOĞUMLU ÇOCUĞU İLKOKULA DEĞİL DE, ANAOKULUNA GÖNDERECEK AİLELER YİNE CEZA ALACAK MI?
- 2007 yılı doğumluları doğum aylarına göre ayrıştırarak değerlendirmek gerekir. 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı için 30 Eylül 2012 tarihi itibariyle 66. ayını dolduranların kayıt işlemi e okul sistemi üzerinden merkezi sistemle yapılacaktır. 30 Eylül 2007 tarihinden sonra doğan ve gelişim yönünden yeterince hazır olduğu düşünülen 61-66 ay arasındaki çocuklar ise velisinin istemesi halinde ilkokula yönlendirilebilecek, aksi halde okulöncesi eğitim kurumlarına devamları sağlanacaktır.

5. SINIFLARIN TEMEL DERSLERİNE BRANŞ ÖĞRETMENLERİNİN GİRECEĞİ TARAFINIZDAN SÖYLENMİŞTİ. ANCAK İNTERNETTE DOLAŞAN BAZI SÖYLEMLERDE SINIF ÖĞRETMENLERİNİN GİRECEĞİNDEN BAHSEDİLİYOR. BU KONUYLA İLGİLİ BİR KEZ DAHA BİZİ AYDINLATIR MISINIZ?
- Sınıf öğretmenleri birinci kademede (ilk dörtte), branş öğretmenleri ise ikinci ve üçüncü kademede (dörtte) kadrolu olarak görev yapacaklardır. Ortaokullarda tüm derslerde branş öğretmenleri görev alacaktır.

Haberin Devamı

ANASINIFLARINDA ESKİ 60-72 AYIN PROGRAMI UYGULANMAYACAK HERHALDE. O ZAMAN 48-66 İÇİN BİR PROGRAM MI HAZIRLANACAK?
- Okul öncesi programları revize edilecektir.

VELİ 66 CEZASINI ÖDEYİP İLKOKULA ÇOCUĞUNU KAYDETMEYİP, ANASINIFINA YAZDIRABİLİR Mİ?
- Bunu velinin tercihine bırakmayacağız. 66 aydan önce tercihe bıraktık zaten. 60 ile 66 ay arasında velinin tercihi var demişsek öbürüsü için tercihi olmayacağını ifade etmiş sayılırız.

BİRİNCİ SINIF MÜFREDATI ÖZELLİKLE İLK DÖNEM İÇİN OKULÖNCESİ MÜFREDATINA YAKLAŞTIRILACAK MI? ÖĞRENCİLER İLK 4 YILDA GEÇEN SENEDEN DAHA MI AZ ÖĞRENİM KAZANIMLARI OLACAK?
- İlkokul programları kademeli olarak yenilenecektir. Özellikle ilkokula başlama yaşına paralel olarak program hazırlıklarımız daha önceden başlamış ve tamamlanmak üzeredir. 2012-2013 eğitim-öğretim yılı için yeni ders kitapları yazılmasını gerektirecek boyutta bir program değişikliği olmayacaktır. Ancak izleyen öğretim yıllarında kademeli olarak öğretim programlarında uyarlamalar ve buna bağlı olarak da ders kitaplarında bazı değişiklikler yapılması gündeme gelebilecektir. Biz okuma-yazmayı 2. dönemin sonuna doğru kaydırıyoruz.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!