Jandarma Subay ve Astsubay alımları ne zaman yapılacak? 2022 subay alımı başladı mı? Bakan Soylu'dan açıklama

Güncelleme Tarihi:

Jandarma Subay ve Astsubay alımları ne zaman yapılacak 2022 subay alımı başladı mı Bakan Soyludan açıklama
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2022 22:49

Subay alımları 2022 haziran ayının ortalarına gelinmesiyle öne çıkan konulardan oldu. Her yıl Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın ihtiyacına yönelik muvazzaf ve sözleşmeli subay alımına yönelik araştırmalar son günlerde hız kazandı. Gerekli birimlerde görevlendirilecek Subay ve Astsubayların alımı için açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, alımların yapılacağı tarihi duyurdu. Peki, 2022 Jandarma Subay ve Astsubay alımları ne zaman? İşte, ayrıntılar.

Haberin Devamı

Jandarma Genel Komutanlığı'nın muvazzaf sözleşmeli subay ve Sahil Güvenlik Komutanlığının sözleşmeli subay ihtiyacına yönelik alım gerçekleştirilecek. Öte yandan Astsubay alımı da yapılacak. İşte, 2022 Jandarma Subay ve Astsubay alımları hakkında son bilgiler...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kanal D'de yayınlanan 'Neler Oluyor Hayatta' programında Hakan Ural ile Nur Tuğba Namlı'nın sorularını yanıtladı. Bakan Soylu, askeri personel alımına da değindi.

Konuya dair açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şunları kaydetti;

"Subay alımlarda 1 hafta, 10 güne kadar, astsubaylar da yine 1 hafta-10 güne kadar açıklanacaktır. Polis akademisiyle ilgili açıklamayı yaptık. Sağlıkla ilgili problem olanlar yerlerini yedeklere bırakacak. 3 bin 500 bekçi alımı var, süreci devam ediyor. Ardından sonuçlar açıklanmış olacak."

Haberin Devamı

ALIMLAR NE ZAMAN?

Henüz net tarih belli olmadı. Bu kapsamda resmi kurum ve kişilerden bilgiler geldikçe haberimizde ye vereceğiz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!