2020 Olimpiyatları hayal olabilir

Güncelleme Tarihi:

2020 Olimpiyatları hayal olabilir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2013 00:00

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Eylül ayında evsahibi ülkenin belirleneceği 2020 Olimpiyatları’nı hatırlatarak, “Olayların sürmesi halinde Türkiye’nin ev sahipliği hayal olabilir. Millet olarak biz kaybederiz. İstanbul kaybeder. Kim kazanır? Herkes biliyor” dedi.

Haberin Devamı

20’ye yakın AK Parti İstanbul milletvekili ardından da turizmcilerle görüşen Topbaş, Türkiye’de İstanbul’suz bir turizmin olmayacağını belirterek, “Bazı  organizasyonların ve rezervasyonların iptali gibi ciddi bir olayla karşı karşıyayız” dedi. Yargı sürecini bekleyeceklerini ardından Gezi Parkı’na Topçu Kışlası’nın yapımı yönünde bir karar çıkarsa halkı bilgilendirip kamuoyu yoklaması yapacaklarını vurgulayan Topbaş, eylemcilere “Artık bunun tadını kaçırmayalım. İstanbul’u sıkıntıya sokmayalım. Özellikle istirham ediyorum” diye seslendi.
Ekonominin 50 milyar TL zarara uğradığını ifade eden Topbaş şunları söyledi: “Her gün bir başka gerekçe bulunarak Taksim’de toplanma çağrıları yapılabilir. Bir takım gerekçelerle bunu zinde tutmak isteyebilirler. 68 kuşağı olarak geçmişte bunu yaşadık. Lütfen bunlara fırsat vermeyelim. Turizmciler gerçekten endişe içindeler. Olaylar biraz daha devam ederse, İstanbul’un kazanımları gölgelenebilir. Turizmden aldığımız paylar ve hizmet sektöründeki istihdamlar düşebilir. ”

BÜTÜN PROJELER HALKA SORULMAZ
Topbaş, daha önce söylediği, İstanbul’da bir durağın yeri değişecek bile olsa halka soracakları yönündeki sözlerini de “Bütün projeler halka sorulur diye bir şey yok. Hükümetimiz ve sayın başbakanımız Kanal İstanbul ve Havaalanı gibi projeleri, yeni şehirleri halkımıza ilan etmişti. Bu projeleri şimdi devreye sokuyoruz. Biz bir otobüs durağı derken mecazi, bir anlayış, mantık ve felsefe anlamında bunu ifade ettik. Yani bir Ümraniye metrosunu yaparken bu halka sorulmaz. Kadıköy Meydanı’nı halka soralım diyorlar. Kadıköy medyanı sorulacaksa İstanbullulara sorulur. Haydarpaşa’yı ve diğer projeleri Sayın Başbakanımız seçim sürecinde zaten halka sordu ve destek aldı.” şeklinde açıkladı.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!