Lisans KPSS sınavı ne zaman yapılacak? 2019 KPSS'ye kaç gün kaldı?

Güncelleme Tarihi:

Lisans KPSS sınavı ne zaman yapılacak 2019 KPSSye kaç gün kaldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2019 16:07

Kamuda personel olmak isteyen vatandaşların katılım sağlayacağı 2019 KPSS'de heyecanlı bekleyiş devam ediyor. ÖSYM tarafından düzenlenecek olan sınavın başvuruları 15 Mayıs tarihinde sona ermişti. Başvuruların ardından, adaylar KPSS sınav takvimi ile ilgili araştırmalarına hız verdi. Peki, Lisans KPSS sınavı ne zaman yapılacak? 2019 KPSS'ye kaç gün kaldı? İşte, 2019 KPSS sınav tarihleri...

Haberin Devamı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) düzenlenecek olan 2019 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı için geri sayım sürüyor. Kamuda memur olmak için aylardır hazırlandıkları sınava ne kadar zaman kaldığını merak eden vatandaşlar, konuya dair araştırmalarına hız verdi. Peki, 2019 KPSS ne zaman yapılacak?

Başvuruları 15 Mayıs tarihinde sona eren, 2019 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı'na, kamu kurum ve kuruluşlarının A grubu kadrolarına veya Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) öğretmen kadrolarında istihdam edilmek isteyen vatandaşlar katılım sağlayacak. 

2019-KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri, 14 Temmuz'da KPSS Alan Bilgisi Sınavları 1. oturumu (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri) ile KPSS Alan Bilgisi Sınavları 2. oturumu (Hukuk, İktisat, Maliye) 20 Temmuz'da, KPSS Alan Bilgisi Sınavları 3. oturumu (İşletme, Muhasebe, İstatistik) 21 Temmuz'da, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise 28 Temmuz'da uygulanacak.

Haberin Devamı

Adayların tümü, sınavın 14 Temmuz'daki sabah oturumuna girmek zorunda olacak. Duyuruda ayrıca İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliği ve Beden Eğitimi Öğretmenliği alanlarında bu yıl ilk defa ÖABT yapılacağından bu alanlara atanmak isteyen öğretmen adaylarının ilgili alanlarda 2019 ÖABT'ye girmelerinin de zorunlu olacağı kaydedildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!