2017 mesajı: Yeni İstiklal harbi

Güncelleme Tarihi:

2017 mesajı: Yeni İstiklal harbi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2016 22:26

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yeni yıl mesajında “Sınırlarımız PYD, YPG, DEAŞ dahil, tüm terör örgütlerinden temizlenmektedir. İçinden geçtiğimiz dönemin adını doğru koymak gerekiyor. Türkiye son yıllarda yeni bir istiklal harbi vermektedir. 2017’de, hem terör örgütlerinin başını ezeceğiz, hem de çok daha büyük ekonomik başarılara imza atacağız” dedi. Erdoğan, mesajında özetle şunları vurguladı:

Haberin Devamı

EN ALÇAK TERÖR EYLEMİ
“2016 senesi, maalesef, pek çok üzüntü verici hadiseyi üst üste yaşadığımız bir yıl oldu. İstanbul Sultanahmet’teki canlı bomba saldırısıyla başlayan, Ankara’da, Gaziantep’te, Bursa’da, Diyarbakır’da, Mardin’de yaşanan hadiselerle süren bu dönemde, pek çok kanlı terör eylemine maruz kaldık. 15 Temmuz darbe girişimi ise hiç şüphesiz, tarihimizin en alçak terör eylemi ve işgal girişimi olarak, sadece 2016’ya değil, Cumhuriyet dönemimize damgasını vurmuştur.

KANSER HÜCRELERİ KAZINIYOR
Kamuda yapılmakta olan büyük temizliğe ilave olarak, sivil toplum kuruluşlarından iş dünyasına kadar her alanda, bu kanser hücreleri adeta kazınıp atılmıştır, atılmaya devam etmektedir. Bu, uzun soluklu ve daima dikkatli olmamızı gerektiren bir mücadeledir. 2015, bölücü terör örgütünün gerçek yüzünün deşifre olduğu bir yıldı. 2016 da, FETÖ’nün çirkin ve kanlı yüzünün ortaya çıktığı bir yıl oldu.

TERÖR ÖRGÜTLERİ MAŞA
Ülkemizin desteğiyle Suriye’de, Cerablus’tan başlayıp El Bab istikametine doğru ilerleyen operasyon, DEAŞ’ın ve onun arkasındaki güçlerin yüzlerindeki maskenin inmesine vesile teşkil etti. Böylece sınırlarımız PYD, YPG, DEAŞ dahil, tüm terör örgütlerinden temizlenmektedir. İçinden geçtiğimiz dönemin adını doğru koymak gerekiyor. Türkiye son yıllarda yeni bir istiklal harbi vermektedir. Milli birliğimiz, toprak bütünlüğümüz, kurumlarımız, ekonomimiz, dış politikamız, velhasıl devlet olarak bizi ayakta tutan tüm unsurlarımız büyük bir saldırı altındadır. Terör örgütleri bu mücadelenin sadece görünen yüzleri ve maşalarıdır. Biz asıl bu örgütlerinin gerisindeki güçlerle mücadele halindeyiz.

BÜYÜME ORANI İLK SIRALARDA
Türkiye, büyüme oranı bakımından hâlâ dünyada ilk sıralarda yer alıyor. Geleceğe ilişkin öngörülerde ülkemizin yeri orta gelir sınıfından üst gelir sınıfına geçmiş olarak tasavvur ediliyor. 2017’de, hem terör örgütlerinin başını ezeceğiz, hem de çok daha büyük ekonomik başarılara imza atacağız. Vatanımız, bayrağımız ve istikbalimiz için bir gül gibi toprağa düşen aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyor, gazilerimize Rabbimden özellikle şifalar diliyorum. Sınır boylarımızda, Başika’da, Cerablus’ta, El Bab’ta insanımızın ve kardeşlerimizin emniyeti için görev yapan kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan muvaffakiyetler diliyorum. 2017 yılının ülkemize, bölgemize ve dünyamıza güvenlik, huzur, mutluluk ve refah getirmesini temenni ediyorum.” 

BAKMADAN GEÇME!