2016 yılında Afrin’de yaşanan katliamın failleri yakalandı

Güncelleme Tarihi:

2016 yılında Afrin’de yaşanan katliamın failleri yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2022 10:14

Suriye'nin Ayn Dakka ve Beluniye bölgelerinde 2016 yılında, Özgür Suriye Ordusu mensuplarına yönelik yapılan katliamın faillerinden (3)'ü, Suriye/Afrin'de Emniyet İstihbarat Başkanlığı koordinesinde Hatay İstihbarat Şube Müdürlüğü ile Suriye/Afrin Görev Gücü tarafından yapılan çalışmalarla yakalandı.

Haberin Devamı

27.04.2016 tarihinde Suriye Ayn Dakka ve Beluniye bölgelerinde Özgür Suriye Ordusu mensuplarına yönelik yapılan katliamın faillerinden (3)'ü, Suriye/Afrin'de Emniyet İstihbarat Başkanlığı koordinesinde Hatay İstihbarat Şube Müdürlüğü ile Suriye/Afrin Görev Gücü tarafından yapılan çalışmalarla yakalandı.

2016 yılında yaşanan olayda Ayn Dakna’da 76, Beluniye’de 14 Özgür Suriye Ordusu mensubu PKK/KCK terör örgütünün Suriye kolu PYD/YPG mensupları tarafından katledilmişti.

Örgüt mensupları, Özgür Suriye Ordusu mensuplarının naaşlarını bir araya toplayarak kurşuna dizmiş, daha sonra naaşları, bir TIR dorsesinde Afrin merkez başta olmak üzere çeşitli yerlerde konvoy halinde teşhir edilmişti.

İTİRAF ETTİLER

Yaşanan katliam o dönem bölgede büyük bir infial uyandırmış, halk ve ÖSO gruplarında derin bir üzüntü ve öfke yaratmıştı.

Haberin Devamı

Yakalanan şahısların katliama katıldıklarını itiraf ettikleri belirlendi.

Şahısların sorgu işlemleri devam ediyor.

'TÜRK POLİSİ YAKALAR'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Twitter hesabından yaptığı açıklamada ise, 'Türk Polisi yakalar. 2016 yılında PYD/YPG Terör Örgütü mensupları tarafından
Ayn Dakna’da 76, Beluniye’de 14 kişinin katledildiği katliamın faillerinden 3'ü Emniyet Genel Müdürlüğü, İstihbarat Başkanlığımız ve Afrin Görev Gücü tarafından yapılan operasyonla Suriye Afrin'de yakalandı.' ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!