2011 modeller Ramazan’da geldi, kampanyaların dozu arttı

Güncelleme Tarihi:

2011 modeller Ramazan’da geldi, kampanyaların dozu arttı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2010 23:18

Ramazan ayının Ağustos’ta 2011 model yılına denk gelmesini fırsat bilen otomotiv firmaları yine birbirinden cazip fırsatları ard arda devreye soktu. Ağustos ayında bir çok marka bugün sattığı aracın ilk ödemesini 2011 Ocak ayında başlatırken, sadece T.C. kimlik numarasıyla çok kısa bir süre içinde kredi verilmeye başlandı. Kampanlar kapsamında ayrıca tüketicilere 5 bin TL’yi bulan indirimlerden, sıfır faiz seçeneğine kadar bir çok fırsat da sunuluyor.

OTOMOTİV firmalarının yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte etkisini artırdığı kampanyalar Ağustos ayında da tam gaz devam ediyor. Ramazan ayının Ağustos’ta 2011 model yılına denk gelmesini fırsat bilen otomotiv firmaları yine birbirinden cazip, tüketici dostu kampanyaları sırayla devreye soktu. Haziran ve Temmuz’da sundukları fırsatlarla satış rakamlarını rekor seviyede artırarak başarılı bir ivme yakalayan markalar, bu ivmeyi 2011 modellerinde düzenledikleri kampanlarla Ağustos ayında da sürdürmeyi hedefliyorlar. 2011 modellerini birbirinden cazip fırsatlarla satışa sunan markaların Ağustos ayında düzenledikleri indirim kampanyalarının dışında, özel finansman seçenekleri de dikkat çekiyor. Ağustos ayında bir çok marka bugün sattığı aracın ilk ödemesini 2011 Ocak ayında başlatırken, Fiat, Toyota gibi firmalar ise sadece T.C. kimlik numarasıyla çok kısa bir süre içinde kredi onayını veriyor.

Rekor beklenİyor

Düzenledikleri kampanyalardan memnun olduklarını dile getiren firma yetkilileri, “Haziran ve Temmuz ayında sunulan cazip fiyatlar ve düşük faiz oranları araçlara olan ilgiyi daha da arttırdı. Bu nedenle kampanyalar 2011 model yılı araçlarla birlikte artarak devam etti” açıklamasını yaptı. 5 yıl yada 150 bin kilometre garanti, paslanmazlık garantisi ve 5 bin TL’yi aşan indirimler ve ödeme kolaylıkları Ramazan ayında da tüketicilere göz kırparken, bu fırsatlarla Ağustos ayının toplam satışlarda Temmuz’u geçerek 66 bin adet seviyelerinde oluşması bekleniyor.

En İyİ İkİncİ Temmuz

Türk otomotiv pazarı temmuz ayında aşırı sıcaklar, tatil ve referandumla öne çıkan siyasi gelişmelere rağmen birbirinden cazip kampanyalar ve uygun finansman seçenekleriyle tarihinin ikinci büyük satışına ulaştı. Temmuz ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre binek ve hafif satışları yüzde 112.6 artarak 61 bin 345 adede ulaştı. Aynı dönemde otomobil satışları yüzde 148.8 artarak 41 bin 399 olarak gerçekleşirken; hafif ticari araç satışları ise geçtiğimiz yılın temmuz ayına göre yüzde 63.4 artışla 19 bin 946 adet oldu. Böylece 2010’da 62 bin 447 adet aracın satıldığı Temmuz 2005’ten sonra Türk otomotiv tarihindeki en iyi satışın yapıldığı ikinci temmuz ayı oldu. Otomobil satışlarında ise ulaşılan 41 bin 399 adetlik satış, temmuz 2000’deki 41 bin 544 adetlik satışla birlikte en iyi performans olarak kayıtlara geçti.

Ucuz otomobİl fırsatı

ODD Başkanı Mustafa Bayraktar, rekor satışlara ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Ekonomik aktivitenin ve büyümenin hızlanması, kredi piyasalarındaki normalleşme, krizden çıkış sinyalleri ve güven ortamındaki iyileşme, düşük faiz ortamı, TL’deki değerlenme, düşük Euro kuru ve şirketlerin yoğun kampanyaları gibi etkenler bir araya gelerek sektörümüzde beklenenin üzerinde talep oluşmasına yol açtı.Bu noktadan sonra yılın sonunun 2005 yılının son 5 ayı gibi olacağını düşünürsek, toplam pazarın 690 bin adede ulaşacağını görüyoruz. Eğer önümüzdeki dönemde kurlarda ve faizlerde bir değişiklik olmazsa yıl sonu pazar 700 bin adede doğru gidiyor.” Türk halkının siyasete takılmadığını, ucuz otomobil almak istediğini kaydeden Bayraktar, “Yıllık mevduat faizi yüzde 9’da. İnsanlar parasını nerde değerlendirecek, tabiki ya ev ya otomobil alacak. Bugün otomobilin verdiği hazzı faiz getirisi vermiyor” diye konuştu.
/images/100/0x0/563cdde8f018fb32c8ed1863


VW
VW’nin ticari modellerinde indirim 5 bin TL’yi geçti


TRANSPORTER ve Caravelle modelleriyle yılın geride kalan dönemi itibarıyla bu sınıfın liderliğini elinde tutan VW Ticari Araç, her iki model için uygulamaya koyduğu yeni kampanyasıyla, yılsonunda da liderliği hedefliyor. Kampanya kapsamında, Transporter City Van’ın 140 beygirlik versiyonunda 2 bin 700 TL’lik indirimle 47 bin 518 TL’ye, 180 beygirlik versiyonunda ise 5 bin 700 TL’yi aşan indirimlerle 53 bin 821 TL’den satışa sunuluyor. Comfortline donanım seviyesindeki Caravelle’in 140 beygirlik versiyonunda 3 bin TL’lik indirimlerle 62 bin 334 TL’den, 180 beygirlik versiyonunda ise 5 bin TL’yi aşan indirimler sonucunda 66 bin TL’den tüketicilerin beğenisine sunuluyor.
Ayrıca, T5 Pick-up araçların anahtar teslim fiyatlarında da bin TL’lik indirimlerin uygulandığı kampanyada, T5 102 beygirlik Tek Kabin Pick-up 39 bin 154 TL’den, T5 102 beygirlik Çift Kabin Pick-up ise 41 bin 575 TL’den alıcılarını bekliyor.

AUDI
Audi’de faiz yüzde 0.87’ye sabitlendi


DOĞUŞ Otomotiv’in bünyesindeki markalardan biri olan Audi, ağustos ayına özel düzenlediği kampanyada, müşterilerine uygun faizle kredi imkanı sunuyor. A3 Sportback’in 1.6 litre hacimli S Tronic modelini 24 bin 800 Euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunan Audi, Temmuz ayındaki gibi Ağustos’ta da vdf’den özel yüzde 0.87 faiz oranıyla kredi imkanı da tanınıyor.

SEAT
Seat, Exeo’da indirimi 4 bin 400 TL’ye çıkardı


DOĞUŞ Otomotiv’in bünyesindeki İspanyol Seat, üst orta kategoride ‘2009 Altın Direksiyon Ödülü’nü kazanarak dikkatleri üzerine çeken otomobili Seat Exeo’yu avantajlı fiyatlarıyla sunuyor. Kampanya dAhilinde tavsiye edilen anahtar teslim liste fiyatına 4 bin 400 TL indirim yapılarak Reference donanım paketindeki Seat Exeo’nun 1.6 litrelik 102 beygirlik modeli 35 bin 500 TL, Style donanım paketli versiyonunu ise 38 bin 500 TL tavsiye edilen kampanyalı anahtar teslim fiyatıyla satışa sunuluyor. Reference ve Style olarak iki farklı donanım seviyesi ile satışa sunulmakta olan EXEO’da konfor ve güvenlik sistemleriyle dikkat çekiyor. Altı hava yastığı, ABS, EBA, ESP, 16 inç alüminyum alaşım jantlar, çift bölgeli,- otomatik klima, yol bilgisayarı, elektrikli ön ve arka camlar, elektrikli yan aynalar, ön sis farı, uzaktan kumandalı merkezi kilitleme, aux-in ve dört hoparlörlü direksiyondan kumandalı Radyo/ CD/ MP3 çalar, sürücü ve yolcu koltuğu yükseklik ayarı ve arka koltuklarda Isofix tespit noktaları gibi birçok özellik Reference donanım paketinde standart olarak mevcut.

SKODA
Skoda, vadeyi 60 aya uzattı faizi yüzde 0.79’a indirdi


YÜCE Auto’nun bünyesindeki Skoda, kompakt SUV segmentinde konumlandırdığı Yeti’ye özel düzenlediği kampanyasıyla dikkat çekiyor. vdf işbirliği ile düzenlenen kredi kampanyasında faiz oranını yüzde 0.79’a indirilirken 6 aydan başlayan vadeler 60 aya kadar çıkabiliyor. 39 bin 900 TL’den başlayan fiyatıyla tüketicilerle buluşan Yeti, eğlenceli sürüş karakteriyle gençlere göz kırpıyor. Özellikle şehir içi kullanımda otomatik şanzıman ve yüksek sürüş pozisyonu arayan kadın sürücülerin de tercihi olan 1.2 litre TSI motor seçeneğinde 6 ileri manuel ve 7 ileri DSG otomatik şanzıman seçenekleri bulunuyor. 1.2 litre TSI motor seçeğinin yanında 2.0 litre TDI dizel ve 4x4 çekiş sistemli seçeneği de kampanyaya dahil. Yeti, tasarımında, sağlam bir arazi aracı karakterine sahip kimliğini korurken, kompakt boyutlarıyla kullanım kolaylığı da sağlıyor. Kullanışlı bagaj hacmi, artırılan güvenlik önlemleri ve başarılı yol tutuşuyla Skoda Yeti güvenliği ve insan yaşamını ön planda tutan bir araç olarak dikkati çekiyor.

FIAT
Fiat, 2011 modelleri satıyor parasını ‘Ocak’ta öde’ diyor

/images/100/0x0/563cdde9f018fb32c8ed1865

SICAKLARDA serinleten bir çok fırsat sunan Fiat, Ağustos ayında otomobil ve ticari araçlarını kapsayan yeni bir kampanyayı daha devreye soktu. 2011 model otomobillerini, Ocak 2011’den itibaren ödemeye başlayabilme imkanı sunan Fiat’ın kampanyası Linea, Punto Evo, Bravo, Fiorino, Scudo ve Doblo modellerinde geçerli. Koç Fiat Kredi desteğiyle Fiat Finans kanalıyla hayata geçirilen kampanyadan satın alınacak araç bedelinin minimum yüzde 30’unu peşin olarak ödeyen müşteriler yararlanabiliyor. “Şimdi Al, Ocak’ta Ödemeye Başla” sloganıyla dikkat çeken kampanya kapsamında 5 bin 600 TL’lik peşinatla 13 bin TL’lik kredi kullananlara ayda 391 TL’lik taksit ve toplam maksimum 48 ay vadeyle “ötelemeli geri ödeme” imkanı sunuluyor. Fiat Linea’dan Fiat Bravo’ya, Fiat Fiorino’dan Yeni Fiat Doblo’ya kadar tüm Fiat model ailesi için uygun peşinat ve uzun vade alternatifinin yanında eşit ödemede anahtar teslim fiyatının yüzde 100’üne sıfır peşinatla kredi kullanma imkanı da ayrıca sağlanıyor. Düşük dosya masraflı kredi desteğiyle bir Fiat modeli satın almak isteyen tüketiciler, showroomdan çıkmadan sadece T.C. kimlik numaralarını vererek kredi başvurularını zahmetsizce gerçekleştirebiliyorlar.
Bununla birlikte Koç Fiat Kredi çatısı altındaki Fiat Finans aracılığıyla yüzde 0.85’ten başlayan faiz oranı ve 3 bin TL’den başlayan düşük peşinat fırsatı ile Fiat markalı bir otomobil veya hafif ticari araç sahibi olmak için mevcut satın alma kolaylıkları sunulmaya devam ediliyor. Ayrıca satın alma tercihini Fiat markalı otomobillerden veya Fiat Fiorino, Fiat Doblo Classic ve yeni Fiat Doblo’dan yana kullanacak tüm müşterilere de 3 yıl veya 150 bin km garanti ise standart olarak hediye ediliyor.

FORD
Ford, 2011 modellerinde de 490 TL taksit imkanı sunuyor


FORD Otosan, haziran ayında başlatılan ve büyük ilgi gören ayda 490 TL ödemeli kampanyasını ağustos ayında 2011 model yılına ait araçlarda da devam ettiriyor. 8 bin 790 TL peşinat ile Connect Kombi’yi, 8 bin 860 TL peşinat ile Fiesta’yı, 11 bin 965 TL peşinat ile Focus’u ve 24 bin 890 TL ile Mondeo’yu tükecilerle buluşturun Ford, Fiesta ile Focus’un benzinli versiyonlarını sırasıyla 27 bin 725 TL ve 30 bin 760 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuyor. Ticari kategorisinde ise Ford Cargo 1838T, 3936M ve 3532 modellerinde 100 bin TL 12 ay yüzde 0 faiz, diğer Cargo modellerinde 90 bin TL 24 ay yüzde 0.49 faiz ile cazip kredi kampanyası sunuluyor. Ayrıca Connect, Ranger ve Transit modellerinde Ford Finans’tan 18 bin TL’ye varan 24 ay faizsiz kredi olanağı devam ediyor.
Kampanyalarına gösterilen yoğun ilgiden memnun olduğuna değinen Ford Otosan Pazarlama Müdürü Serhan Turfan, “Haziran ve Temmuz ayında sunduğumuz cazip fiyatlar ve düşük faiz oranları araçlarımıza olan ilgiyi daha da arttırdı. Bu nedenle kampanyamızı 2011 model yılı araçlarda da sürdürme kararı aldık. Ağustos ayında yeni model yılına ait araçlarımızda herhangi bir fiyat değişikliğine gitmediğimiz gibi, 490 TL taksitle araç alma fırsatını 2011 model yılı araçlarda da devam ettiriyoruz. Ayrıca arzu eden müşterilerimize 2010 model yılına ait araçlarımızda çok özel fırsatlar sağlıyoruz” dedi.

TOYOTA
Toyota, yarım saatte kredi veriyor indirimi 5 bin TL’ye çıkarıyor


YARIM saatte kredi verdiği ‘Toyota Finans Sistemi’nin devreye girdiği Temmuz ayı boyunca satış rakamlarını artıran Toyota, 5 bin TL’ye varan indirimler sunduğu fırsatlarına Ağustos’ta da devam ediyor. Toyota, yüzde 0.79 faizli kredi ve “şimdi al ilk taksiti 2011’de öde” gibi çok özel fırsatları müşterilerle buluştururken dosya masrafını da karşılıyor. 25 bin 700 TL’den başlayan fiyatlara sahip Toyota modelleri, Toyota Finans Sistemi kapsamında esnek ödeme avantajlarıyla sunuluyor. D segmentinin önemli oyuncularından olan Toyota Avensis’in 1.6 litrelik motora sahip giriş modeli ilave donanımları ve özel fiyatıyla çok daha cazip bir seçenek haline geldi. Donanım paketine ilave edilen otomatik hız sabitleme sistemi ile akıllı giriş ve çalıştırma sistemine sahip Toyota Avensis 1.6 Premium Extra 5 bin TL indirimle 48 bin 850 TL’ye satışa sunuluyor. Küçük sınıfın üyesi Yaris 25 bin 700 TL’den başlayan fiyatlarla sunulurken, “Hızlı, Cesur, Asi” kimliğiyle öne çıkan Toyota’nın gözde hatchback modeli Auris 34 bin 900 TL’den, geliştirilen donanım özellikleriyle yenilenen Corolla 35 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla Toyota Plazalarda tüketicilerin beğenisine sunuldu. Toyota Plazaları ziyaret edenler 5 bin TL peşin 500 TL taksitle Yaris, 6 bin TL peşin 600 TL taksitle Auris, 7 bin TL peşin 700 TL taksitle Corolla, 8 bin TL peşin 800 TL taksitle Verso ve 9 bin TL peşin 900 TL taksitle Avensis sahibi olabilecekler.

SSANGYONG
SsangYong, 24 ayda faizi sıfıra çekti


TÜRKİYE’ye Şahsuvaroğlu güvencesiyle gelen Koreli otomotiv üreticisi SsangYong, pick-up modellerinin tamamında müşterilerine arka kapak hediyeli kampanyası, şubat ayından bu yana hız kesmeden devam ediyor. Güney Kore’nin 4x4 alanında iddialı markası SsangYong’un lüks pick-up segmentinde aldığı yüzde 39.2 pazar payı ile liderliğini sürdüren ActyonSports satın almak isteyenler 23 bin TL’ye kadar; hem şehir içinde hem de zorlu arazi koşullarında üstün performans ve can güvenliği sağlayan SUV segmentindeki başarılı modelleri Actyon, Kyron, Rexton ve MPV segmentindeki temsilcisi Rodius’u tercih edeceklere ise 32 bin TL’ye kadar 24 aylık yüzde 0 faizli kredi olanağından da yararlanabiliyor.

CITROEN
Faizi sıfırlarken ödemeyi de 4 ay öteledi

/images/100/0x0/563cdde9f018fb32c8ed1867

BAYRAKTAR Grubu’nun Türkiye temsilcisi olduğu Fransız Citroen, tüm binek ve ticari modellerini yenileyerek 2010 yılının ilk 7 ayında pazar payını yüzde 60 büyütmeyi başardı. Bu başarısını sürdürmek isteyen Citroen, avantajlı fiyatları müşterileriyle buluşturmaya devam ediyor. C1, C3, C3 Picasso ve C4’lerde 10 bin TL için 12 ay yüzde 0 faiz; C4 Picasso ve C5’lerde ise 20 bin TL için 12 ay yüzde 0 faiz uygulanıyor. “0 Faiz” kampanyasına paralel olarak “4 ay ödeme ertelemeli” faiz kampanyası da binek araç müşterilerine alternatif olarak sunuluyor. Ticari araç kategorisinde Combi’deki fiyat avantajı 2 bin 650 TL, Berlingo Combi’de 2 bin 100 TL’yi buluyor. Ticari araç kategorisinde ise Citroen, Nemo, Nemo Combi ve Berlingo Panelvan ve Combi’lerde uyguladığı indirimli fiyatları Ağustos ayında da devam ettiriyor. Citroen’in sunduğu kampanya avantajları ile tüketiciler; C3 Picasso’ya 1.700 TL, C4’e 2 bin 500 TL, C4 Picasso’ya 2 bin TL, C5’e 3 bin TL’ye varan fiyat avantajı ile sahip olabilecekler. Ticari araçlarda ise Nemo Combi’deki fiyat avantajı 2 bin 650 TL, Berlingo Combi’de 2 bin 100 TL’yi buluyor.

PEUGEOT
Peugeot, hem indirim yapıp hem sıfır faiz sunuyor


FRANSIZ Peugeot, Ağustos ayında 2011 model otomobilleri için düzenlediği kampanya kapsamına 107, 206+, 207, 308, 407, Bipper Kombi veya Partner Tepee modellerini aldı. Teslimini hemen yapıp ödemesi 5 ay öteleyen Peuegeot’un kampanyasında 207 modelinde 4 bin 840 TL, 308 modelinde 5 bin 50 TL ve 407 modelinde ise 4 bin 940 TL’ye varan indirimler sunuyor. Ayrıca tüm bu indirimlere ek olarak Peugeot Finans desteği ile sunulan 2 farklı finans seçeneği dikkat çekiyor. Bu ödeme şekline ek olarak 107, 206+ ve 207 modellerinde 10 bin TL krediye, Peugeot 308 modelinde 15 bin TL krediye ve Peugeot 407 modelinde 20 bin TL krediye 12 ay yüzde 0 faizli kredi imkanından faydalanabilecekler. Ticari kategorisinde ise Bipper Kombi ve Partner Tepee modellerinde 10 bin TL krediye yüzde 0 faiz seçeneği sunuyor. Bipper Van’daki 18 bin TL’ye 24 ay yüzde 0 faiz uygulaması ise büyük ilgi görüyor. Yaz aylarının tercih edilen modeli 207 CC’de ise 2 bin TL indirimin yanı sıra 48 bin TL’ye 12 ay yüzde 0 faiz ya da 18 bin TL’ye 36 ay yüzde 0 faiz uygulanıyor. Peugeot, tüm bu fırsatların yanı sıra 206 Sedan modelinde kasko hediye ediyor.

SUBARU
Subaru’da fırsatlar hız kesmeden devam ediyor


BAYRAKTAR Grubu’nun bünyesindeki Japon Subaru, Ağustos ayında da fırsatlara devam ediyor. Subaru’nun konforlu ve güvenlik özelliklerine sahip prestij modeli Legacy Sedan 71 bin 974 TL’den, her türlü yol koşulunda rahatlıkla kullanılabilen SUV segmentinin temsilcisi Forester’ın benzinli versiyonu ise 72 bin 168 TL‘den başlayan cazip fiyatlarla satışa sunuluyor. Subaru’ya özgü simetrik dört çeker teknolojisi (Symmetrical AWD) ve karşılıklı yatay yerleştirilmiş orijinal boxer motor ile sportif kullanım ve güvenlik teknolojilerini öne çıkaran Subaru Legacy’nin geniş, uzun ve yüksek boyutları kullanıcısına büyük konfor sağlıyor.

CHEVROLET
Chevrolet fiyatlarında 2011 model farkı yok

/images/100/0x0/563cdde9f018fb32c8ed1869

AMERİKAN Chevrolet, 1 Ağustos 2010 tarihi itibarıyla 2011 model yılı modellerini, 2010 model yılı fiyatlarıyla pazara sunan markalar arasında yerini aldı. Pazarda kendine önemli bir yer bulan ve 150 beygir gücündeki 2.0 litre turbo dizel motor, otomatik vites ile sunulan Chevrolet Captiva 69 bin 470 TL’den başlayan özel fiyatıyla dikkat çekiyor. Captiva’da ayrıca ‘Sportif Krom Aksesuar Kiti’de bin 100 TL’lik avantajlı fiyatı ile satılıyor. Yenilenen tasarımı ve zengin güvenlik ve konfor özellikleri ile Yeni Epica’da da 2011 modelleri devreye girdi. ESP, ön yan perde hava yastıkları, immobilizer, alarm, arka park sensörleri de standart olarak sunulan özelliklerden bazıları. 2011 model Epica, 55 bin 310 TL’lik fiyatı ile dikkat çekiyor. 2011 model satışına başlanan Aveo Hatchback’in 1.4 litre hacimli otomatik vites seçenekli fiyatı 25 bin 906 iken, 1.4 litrelik otomatik şanzımanlı sedan modeli ise 26 bin 313 TL’den satışa sunuluyor. Chevrolet Lacetti modellerinde 5 yıl ( 3+2 yıl veya 150 bin km) mekanik garanti kampanyası da devam ediyor. 2011 model Chevrolet Lacetti hatchback’in tavsiye edilen avantajlı fiyatlar 23 bin 511 TL’den, Lacetti stationwagon’da ise 26 bin 950 TL’den başlıyor. C sedan segmentinde EuroNCAP’den 5 yıldız alan tek model olan Chevrolet Cruze ise 33 bin 720 TL’den başlayan özel fiyatıyla tüketicilerle buluşurken, Spark modelinde ise 3 bin TL indirim var.

OPEL
Opel de balon ödeme başlattı taksiti ayda 250 TL’ye indirdi


OPEL Türkiye, KoçFinans ile işbirliği yaparak ağustos ayına özel “Avantajlı Ödeme Koşulları” paketi sunmaya başladı. Avantajlı Ödeme paketi; Eşit Ödemeli Kredi Desteği ve Balon Ödeme Programı olmak üzere iki farklı seçeneği kapsıyor. Birinci seçenekte, Koç Finans’ın 3-24 ay vade için yüzde 0.89 24-36 ay vade için yüzde 0.95 faiz oranı ile sunduğu eşit aylık ödemeli kredi desteği var. Eşit ödemeli kredi ile, 29 bin 780 TL’lik Astra Classic 1.4 litre hacimli Essentia donanım paketini 16 bin 500 TL peşinat, 36 ay vade ile yüzde 0.95 faiz oranıyla ayda 448 TL taksitle alınabiliyor. Aynı vade aynı peşinat ve aynı faiz oranıyla Balon Ödemeli paket kullanarak ayda 250 TL’ye Astra Classic sahibi olma seçeneği de var. En son kredi ödemesi 8 bin 934 TL. Kampanyada ayrıca Opel’in üst sınıftaki temsilcisi Insignia 1.6 litre 180 beygir güç üreten Edition Elegance donanım paketli versiyonunu 23 bin TL peşinat, ayda 747 TL taksitle, 36 ay vadeyle alınabiliyor. Son taksitte balon ödeme tutarı ise 16 bin 800 TL. Ağustos ayında Opel Corsa dizel ve 1.4 Enjoy AT modellerinde de cazip fırsatlar sunuluyor. Opel kampanya kapsamında, giriş sınıfındaki temsilcisi Corsa’nın 1.3 litrelik dizel motorlu Essentia C’Mon paketli versiyonu 30 bin 835 TL, hatchback Astra Classic’in 1.4 litrelik Essentia donanım paketli versiyonunu 29 bin 780 TL, yine Astra’nın Classic 1.6 litrelik Essentia KP versiyonunu 33 bin 404 TL, Astra Classic’in 1.3 litre hacimli en cimri motor seçenekli versiyonunu 1.3 Essentia KP 36 bin 634 TL fiyatlarla tüketicilerle buluşturuyor.

MERCEDES
C serisine özel faizle liderliği sürdürecek


2010 yılının ilk yarısında otomobil satışlarını, başarılı modeli C Serisi’yle yüzde 3 artıran Mercedes-Benz, Ağustos’ta bu modeline özel faiz imkanı sağladı. 2010’un Temmuz ayı itibariyle 4 bin 975 adetlik satış hacmine ulaşan şirketin satışının 2 bin 890 adedi C Serisi’nden oluşunca, yüzde 0.84’lik özel faiz verilmeye başlandı. Mercedes, C Serisi’ne özel faizle liderliği sürdürmeyi amaçlarken, Mercedes-Benz Türk Otomobil Pazarlama ve Satış Müdürü Şükrü Bekdikhan şunları söyledi: “2007’den beri satılan bir milyon C-Serisi’nin 12 bin 506 adedi Türkiye pazarına ait. C-Serisi bizim en çok satan modelimiz, bu nedenle Mercedes-Benz için büyük önem taşıyor. Aracın müşterilerimiz arasında bu kadar popüler olması bizi çok sevindiriyor. Mercedes-Benz Türk A.Ş. olarak geçtiğimiz yıl Türkiye’de 6 bin 296 adetlik satış rakamı ile rekor kıran C-serisi satış başarısını, yürüttüğümüz çalışmalar ile 2010 yılı sonuna tekrarlamayı hedefliyoruz. Bu kapsamda, C-Serisi müşterilerimize yepyeni bir kampanya sunuyoruz. Bu kampanya dahilinde, ağustos ayı boyunca C-Serisine özel yüzde 0.84 faiz oranıyla oluşturulan cazip finansman seçeneklerini müşterilerimizin beğenisine sunmaya devam ediyoruz.”

CHERY
Chery’de cazip fiyatlara devam


AĞUSTOS ayında 2011 model yılını başlatan markalardan Çinli Chery, Türkiye’de Mermerler Grubun güvencesinde devam ettiği faaliyetlerine yeni fırsatlar ekliyor. Chery, kompakt sedan modeli Alia Norma’nın 1.6 litrelik motor hacimli versiyonunu 24 bin 500 TL’ye, yine 2011 model olan SUV Tiggo 3 Forza’nın 1.6 litrelik paketini 39 bin TL’ye tüketicilerle buluşturuyor. Hatchback temsilcisi Kimo ise 18 bin 500 TL’den başlayan baz donanımlı satış fiyatıyla dikkat çekiyor. Ayrıca Kimo’da, 1.3 litrelik motor 87 beygir güç üretiyor. Ticari modeli Taxim ise 18 bin 250 TL’den başlayan baz donanımlı fiyat etiketiyle satışa sunuluyor.

KIA
Ağustos’a özel cazip fiyatlar


ANADOLU Grubu bünyesindeki Çelik Motor’un Türkiye temsilcisi olduğu Kia, Ağustos ayında tüm binek modellerini piyasadaki en rekabetçi fiyatlarla satışa sunuyor. Kia’nın orta sınıftaki başarılı temsilcisi cee’d modeli 30 bin 600 TL, B segment modeli Rio 20 bin 990 TL, A segmentteki temsilcisi Picanto 21 bin 550 TL ve C segmentteki sedan modeli Cerato ise 29 bin 980 TL’den başlayan fiyatlarla tüketiciyle buluşuyor. Kia cee’d modeli, Avrupa’lı tasarımı, yüksek
/images/100/0x0/563cdde9f018fb32c8ed186b
performansı, standartların üzerinde donanımı ve segmentindeki uygun fiyatıyla dikkat çekerken, Kia cee’d Hatcback, pro-cee’d ve cee’d Sportywagon modellerinden oluşan cee’d ailesi, 1.6 litre. CRDi 90 beygir ve 1.6 litre CRDi 115 bg olmak üzere iki farklı dizel motor seçeneği, 1.4 lt 90 bg ve 1.6 lt 126 bg benzinli motor ve Cool, Motion ve Concept adıyla 3 farklı donanım paketi ile satışa sunuluyor.
Kia Cerato, Türkiye’de sedan gövde tipiyle, 1.6 litre. CVVT benzinli motor ve Core, Comfort ve Concept olmak üzere 3 farklı donanım paketi, düz ve otomatik vites seçeneği ile satışa sunuluyor. B segment Kia Rio modeli ise, sunduğu sürüş, güvenlik ve donanım özellikleri ile son derece konforlu bir sürüş keyfi yaşatıyor. Kia Rio, 1.4 litre. 97 beygir benzinli ve 1.5 litre. 110 beygir dizel motor seçeneği ve Basic, Trend, Comfort ve Advance olarak 4 farklı donanım paketi ile müşterilerin beğenisine sunuluyor.
Kia ailesinin en küçük üyesi olan Picanto, genç, sportif ve sevimli ruhuyla son derece çekici ve dinamik hatlara sahip. Modern ön konsol tasarımı, turuncu zeminli göstergeleri ve üç kollu direksiyon simidi gibi ayrıntılarla cazip hale getirilen Kia Picanto’da Radyo-CD -MP3 çalar ve USB, Aux ve IPod girişi standart olarak sunuluyor. Kia Picanto’da, 1.1 litre benzinli ve 1.1 litre. dizel olmak üzere 2 farklı motor seçeneği mevcut. Kia’nın tüm binek, SUV ve MPV modellerinde 5 yıl/150 bin km garanti uygulaması da hediye olarak sunuluyor. Garanti uygulaması, Türkiye’de sadece mekanikte değil boya ve paslanmazlıkta da verilen ilk ve tek araç garanti uygulaması olarak dikkat çekiyor.

HYUNDAI
Hyundai, Ramazan’ı festivale çevirdi


HYUNDAI, Sonata, Santa Fe, Genesis, ix35 ve ix55 hariç tüm modellerinde 4 bin TL’yi bulan “Ramazan Festivali Kampanyası” düzenlendi. Bu doğrultuda i10 için 250 TL, ithal i20 modelleri için anahtar teslimde 800 TL ile 2.000 TL arasında, yerli üretim i20 Troy’da 500 TL’ye kadar, i30’da 550 ile 900 TL arasında, Accent Era’da 950 TL ile bin 650 TL arasında değişen, Matrix için anahtar teslimde bin 250 TL, Getz için anahtar teslimde 500 TL ve Tucson’da 4 bin TL tutarında Ramazan Festivali Kampanyası uygulanıyor. Hafif ticari modellerde ise H-100 Kamyonet’te anahtar teslimde 750 TL, Matrix Space’de bin TL ve H-1’de de anahtar teslimde bin 550 TL indirim uygulanıyor. Bunların dışında Accent Era, Getz, i20, i20 Troy ve i30 modellerinde geçerli olmak üzere anahtar teslimde bin 200 TL’ye varan “Takas desteği indirimleri” sunuluyor.

RENAULT
Günde 24 TL’ye Fluence satan Renault ‘2011’de öde’ diyor


RENAULT, Ağustos ayında “Günde 24 TL taksitle Fluence” kampanyası düzenledi. Buna ek olarak “Şimdi Al 2011’de Ödemeye Başla”, hediye entegre navigasyon, indirimler ve avantajlı ödeme koşulları yepyeni bir Renault sahibi olmak isteyenlerin tercihine sunuluyor. Eylül ayına kadar sürecek fiyat avantajında Renault, Clio Hatchback ve Clio Grand Tour’da Tom Tom Navigasyon opsiyonu hediye ederken, Megane HB modelinin tüm benzinli versiyonlarında ise 650 TL indirimle tüketicilerin beğenisine sunuyor. Ayrıca Renault, ticari araç sahiplerinin araçlarını sezona hazırlamak, yolcu ve yük taşıma amacıyla kullanılan araçlarını daha güvenli bir şekilde kullanmalarını sağlamak için “Ticari Araç Servis Aksiyonu” gerçekleştiriyor. Kampanyada, Fix Servis Paketlerinde yüzde 20 indirim, motor yağlarında yüzde 20 indirimin yanısıra anlaşmalı kredi kartlarına 6 taksit ve 1.5 dizel araçların motor parçalarında yüzde 60’a varan indirimli fiyatlar sunuluyor.

DAIHATSU
Daihatsu’dan 36 bin 990 TL’ye Terios


KOMPAKT otomobil konusunda adından sıkça söz ettiren Daihatsu, Terios modelinin 4x2 Prime donanımlı paketini 36 bin 990 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuyor. Kullanım maliyetleriyle de dikkat çeken Terios’un 324 TL’lik 6 aylık bandrolü ve 180 TL’lik bakım ücretiyle de ön plana çıkıyor. Daihatsu, Terios Prime modeline özel olarak Navigasyonlu Multimedya Sistemi, entegre Bluetooth sistemi, deri koltuk, geri görüş kameralı sesli park sensörü, yan basamak ve sert stepne kabından oluşan Deluxe + Multimedya Navigasyon paketini sadece 2 bin 750 TL’ye uyguluyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!