2001'de her okula bilgisayar

Güncelleme Tarihi:

2001de her okula bilgisayar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 1999 00:00

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Hikmet Uluğbay, 1998'de eğitim alanında, 1999 ve izleyen yıllarda daha iyi sonuçlar alınabilmesi için çok önemli temeller atıldığını bildirdi. Uluğbay, hükümetlerin değişmesinin eğitimle ilgili hedefleri etkileyeceğine ihtimal vermediğini ifade ederek, ‘‘Çünkü, yapılanlar toplum tarafından sıcak karşılanıyor. Çocuklarımızın daha iyi eğitim alması amacıyla birçok konuda temel atıldığı için vatandaşlarımız bunlara sahip çıkacaktır’’ dedi.

Geçen yıl, 22 bini aşkın dersliğin hizmete girdiğini, 55. Hükümet'in görevde bulunduğu 18 ayda ise 34 bin dersliğin öğrencilerin hizmetine sunulduğunu anlatan Uluğbay, 1999'da da yapımı süren 13 bin dersliğin öğretime hazır hale getirilmeye çalışıldığını söyledi. Merkezden ihaleyle yapılacak okullardaki derslik sayısının da 6 bin civarında olduğunu belirten Uluğbay, ‘‘Yapımı süren bu 20 bine yakın derslik, 1998'de toplanan paralarla yapılıyor. Hayırseverlerin yaptırdığı okullar da var. Bunların derslik sayısı da 6 binin üzerinde. Böylece, 1999 ve daha sonraki yıllarda fiziki altyapı açısından büyük rahatlama olacak’’ diye konuştu.

ÖĞRETMEN İHTİYACI

Uluğbay, 1.5 yılda 75 bin öğretmen alındığını, emekli olan öğretmenlerin sayısı düşürüldüğünde bu süre içinde öğretmen sayısında 65 bine yakın net artış sağlandığını ifade etti. Öğretmen ihtiyacının karşılanması için eğitim fakültelerinin yeniden yapılandırıldığını anımsatan Uluğbay, Bakanlığın 20 yıllık öğretmen ihtiyacının belirlendiğini, Yükseköğretim Kurulu'nun bu çerçevede program yaptığını kaydetti. Uluğbay, çoğu ilköğretim ders kitaplarının programlarının değiştirildiğini, böylece içeriğin kalitesnin artmasında da gelişme sağlandığını belirtti.

Uluğbay, okulların bilgisayarla donatılması için Dünya Bankası ile iki dilim halinde toplam 600 milyon dolarlık kredi anlaşması imzalandığını hatırlattı. Uluğbay, okulların bilgisayarla donatılması projesinin 3.5 yıla yayıldığını belirterek, 2001 ders yılında tüm okulların bilgisayarlı hale geleceğini kaydetti. Uluğbay, öğretmenlere de bilgisayarın kullanımı konusunda hizmetiçi eğitim verildiğini söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!