2000 yılının polisleri

Güncelleme Tarihi:

2000 yılının polisleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türk polisi, çağdaşlık düzeyini yakalama yolunda hızlı adımlarla ilerliyor. Emniyet teşkilatının değişen yüzünü simgeleyen 1182 genç polis, dün düzenlenen diploma töreninde, anne babalarının, eşlerinin ve vatandaşların göğüslerini kabarttı. Genç polisler, silah ve yasaları temsilen ‘‘Yürürlükteki Kanunlar Külliyatı’’nın bir cildi üzerine el koyup suçlunun karşısında, haklının yanında olmak için yemin ettiler.

İstanbul'daki ilk tören, Etiler Polis Okulu'nda gerçekleşti. 110'uncu dönem mezunu 409 polisin diplomalarını aldığı törene İçişleri Bakanı Murat Başesgioğlu, İstanbul Milletvekili Burhan Çelebisan, İstanbul Valisi Kutlu Aktaş, İstanbul Emniyet müdürü Hasan Özdemir, Beşiktaş Kaymakamı Mehmet Emin Avcı ile öğrencilerin yakınları katıldı. Etiler Polis Okulu Müdürü Murat Dündar, köklü bir geçmişe sahip olan okullarının yüce Atatürk'ün, ‘‘Polis, asker kadar disiplinli, hukukçu kadar hukuk adamı ve bir anne baba kadar şefkatli olmalıdır’’ ilkesiyle eğitim verdiğini söyledi. 150 yıllık geçmişe sahip olan polis teşkilatına polis okullarından mezun olan 9500 yeni elemanın katıldığını açıklayan İçişleri Bakanı Murat Başesgioğlu, şunları söyledi:

AYRICALIK YOK

‘‘Çağdaş demokrasilerde, insan hak ve özgürlüklerinin yanında, bir de korkudan uzak yaşama özgürlüğü vardır. Türkiye bir huzur ülkesidir. Bu konuda en çok asker ve polisimize görev düşmektedir. Siz polis teşkilatının değerli üyeleri, insanların yüreğindeki korkuyu süreceksiniz. Karakola gelen vatandaş, hiçbir zaman korkuya kapılmadığı gibi, hiçbir vatandaş da ayrıcalık yaptırabileceğini düşünmemeli. ’’

Şükrü Balcı Polis Eğitim Merkezi, 16'ncı dönemde 773 mezun verdi. Dünkü mezuniyet töreninde ilk konuşmayı yapan Okul Müdürü Vedat Kaymış, ‘‘Türk polisi değişen ve gelişen teknolojiye ayak uydurmak zorundadır. Bu eğitimi burada veriyoruz. Cumhuriyete, örf ve âdetlere, Türk devletine, insan haklarına, Atatürk ilke ve inkilaplarına bağlı, halkının her an hizmetinde polis memurları yetiştiriyoruz. Bilgili polis, güçlü polis demektir. Güçlü polis ise güçlü devleti ifade eder’’ dedi. Florya'daki törene de katılan İçişleri Bakanı Başesgioğlu, şöyle konuştu:

‘‘Ülkemizdeki 23 polis okulunda 9500 genç eğitim görmektkedir. Şu anda 148 bin olan polis sayısı, 2000 yılında 200 bine çıkarılacak. 10 bin yeni polis kadrosu daha açıldı. Ülkemizde 473 kişiye bir polis düşmektedir. Dünyada bunun ortalaması 250 kişiye bir polistir. Ülkemizi bu seviyeye getirmeye çalışacağız. Ülkemiz çevresindeki ülkeler arasında en güçlü olanıdır. Çevre ülkelerde mafya, devlet yönetimine hakim olmak üzereyken bizde ise Emniyet güçlerimizin çalışmaları sayesinde mafyaya karşı büyük başarı kazanılmaktadır.’’

Florya'daki Şükrü Balcı Polis Eğitim Merkezi ve Etiler Polis Okulu'nda 9 aylık temel eğitimlerini tamamlayan çakı gibi 1182 polis, dün törenle diplomalarını aldı. Emniyet teşkilatının‘‘taze kanı’’ genç polisler, yurdun dört bir yanındaki görev yerlerine dağılmadan önce, suçlunun karşısında, haklının yanında olmak için yemin ettiler.

Florya Şükrü Balcı Polis Okulu'ndan mezun olan polisler, diploma töreninde silaha el koyup, suçlunun karşısında, haklının yanında olacaklarına dair namus ve şeref sözü verdiler.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!