2000 Milliyet Ödülleri sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

2000 Milliyet Ödülleri sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2001 00:00


"2000 Milliyet Ödülleri"ni kazananlar belli oldu. "Abdi İpekçi Dostluk ve Barış Özel Ödülü", Celal Demirbilek ve Nikos Economopoulos'a verildi.

Milliyet Gazetesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, yarışmanın "Gazetecilik" ana dalında, Ferit Edgü başkanlığında Ara Güler, Sibel İpekçi, Doğan Heper, Doğan Hızlan, Zeynep Oral ve Altan Öymen'den oluşan Seçici Kurul, "Köşe Yazısı"nda "Yılmazer'in ve Abdi İpekçi'nin Ölümü" adlı yazısıyla Cemal Fedayi'yi birinci, "Gümüşlü Kız" adlı yazısıyla Şükrü Günbulut'u ikinci, "Ortadoğu'nun Zor Barışı" adlı yazısıyla Cevdet Uğuz'u üçüncü seçti.

Kurul, "Kompozisyon" bölümünün "İlköğretim Okulları Arası Yazı Yarışması'nda, "En Zor Düş: Sevgi" adlı yazısıyla Betül İnci'yi birinciliğe, "İnsanların En Acizi" adlı yazısıyla" Tülay Kambur'u ikinciliğe, "Belki Bir Gün..." adlı yazısıyla da Çağla Dereli'yi üçüncülüğe layık gördü.

"Söyleşi"de "Bir de Dostluk" adlı söyleşisiyle Necdet Canaran'ı birinciliğe değer bulan Seçici Kurul, bu dalda ikinci ve üçüncülüğe ise ödül vermedi.

"2000 Abdi İpekçi Dostluk ve Barış Özel Ödülü" de Celal Demirbilek ve Nikos Economopoulos'a değer bulundu.

DİĞER ÖDÜLLER

Yarışmanın "Edebiyat" ana dalında "Haldun Taner Öykü Ödülü" için, Prof. Dr. Tahsin Yücel başkanlığında Oktay Akbal, Orhan Duru, Prof. Dr. Selçuk Erez, Selim İleri, Prof. Dr. Emre Kongar, Ahmet Oktay, Prof. Dr. Şara Sayın ve Demet Taner'den oluşan Seçici Kurul, "Yıldızları Dinle" adlı öyküsüyle Ayşe Kilimci'yi birinciliğe, "Kırılgan Kuleleri" adlı öyküsüyle Hale Seval'ı ikinciliğe, "Yeniden Başlayabilirdim" adlı öyküsüyle de Sibel Öz'ü üçüncülüğe layık gördü.

"Ekonomi" ana dalında ise Osman Ulagay başkanlığında Osman Birsen, Faruk Eczacıbaşı ve Agah Uğur'dan oluşan Seçici Kurul, "Yükselen Yeni Ekonomi" adlı ortak çalışmalarıyla Dr. Şenol Babuşcu, Pelin Garbioğlu, Tuba Kendir ve Aysun Özen'i birinci seçti. Kurul, "Ekonomik Gelişmenin Devrimsel Yüzü mü Yoksa Evrimsel-Teorik Bir Meydan Okuma mı?" adlı ortak çalışmalarıyla Murat Ali Dulupçu ve Abdullah Mesud Küçükkalay'ı ikinciliğe, "Türkiye E-H@zır mı? Yeni Ekonomi İçin Yeni Ulusal Strateji Önerileri" başlıklı yapıtıyla Birol Kovancılar'ı üçüncülüğe değer buldu.

"Sosyal Bilimler" ana dalında da Şenes Erzik başkanlığında Mehmet Y. Yılmaz, Doç. Dr. Atilla Erdemli, Prof. Dr. Nilüfer Göle, Prof. Dr. Fethi Heper, Oğuz Sarvan ve Zeki Çol'dan oluşan Seçici Kurul, "Türkiye'de Futbol Fanatizmi ve Medya İlişkisi" adlı eseriyle Ahmet Talimciler'i birinci, "Türk Futboluna Sosyolojik Bir Bakış-Futbol ve İnsan" adlı eseriyle Elif Yılmaz'ı ikinci, "Her Şey Bir Oyunla Başladı" adlı eseriyle Cem Zorlu'yu üçüncü seçti.

"Türkiye'nin Sorunları" (Örsan Öymen Ödülü) ana dalında ise Prof.Dr. Çetin Özek başkanlığında Eren Güvener, Yavuz Önen ve Sema Pişkinsüt'ten oluşan Seçici Kurul, ödül vermedi.

"2000 Milliyet Ödülleri Yarışması"nın ödül töreni, Milliyet Gazetesi'nin 51. kuruluş yıldönümünde, 3 Mayıs Perşembe günü saat 18.30'da, Bağcılar'daki Doğan Medya Center'da yapılacak.






Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!