2000’li yılların iletişim lisesi

Güncelleme Tarihi:

2000’li yılların iletişim lisesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 1998 00:00

Haberin Devamı

Bahçelievlerde yaptırılacak olan Aydın Doğan Vakfı Anadolu İletişim Meslek Lisesi'nin temeli, Başbakan Yılmaz, DTP lideri Cindoruk ve bakanların da katıldığı bir törenle atıldı. Türkiye'de bir öncü olan okul için Aydın Doğan'a teşekkür eden Yılmaz, bütün zenginleri eğitime katkıya çağırdı.

Aydın Doğan Vakfı tarafından Bahçelievler'de yaptırılacak olan ‘Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nin temeli dün Başbakan Mesut Yılmaz, DTP lideri Hüsamettin Cindoruk, bakanlar ve Aydın Doğan Vakfı Başkanı Aydın Doğan'ın da katıldığı törenle atıldı. Törende konuşan Başbakan Yılmaz, eğitim konusunun hükümetin öncelikli konusu olduğunu belirtirken, Aydın Doğan Vakfı Başkanı ve Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan da temeli atılan Anadolu İletişim Meslek Lisesi'nden mezun olanların, Batı'daki rakiplerini kıskandıracak ölçüde teknoloji kullanacaklarını söyledi. Başbakan Yılmaz, konuşmasında ‘‘Bugün dünyada, iletişim hayatının, Türkiye'deki kadar renkli olduğu çok az ülke vardır’’ dedi. Yılmaz, medyadaki gelişime en büyük katkıda bulunanların başında Aydın Doğan ve grubunda çalışan basın mensupları olduğunu belirterek, şöyle konuştu: ‘‘Sayın Aydın Doğan katkılarda bulunduğu bu gelişmede eğitim noksanlığını tespit etmiş olacak ki, Türkiye'de bir öncü olan, bir ilk olacak bu okulu yapmaya karar vermiştir. Bugün temelini atacağımız bu okul, iletişim alanında, Türkiye'de şimdiye kadar atılmamış olan, gerekli ve gecikmiş bir adımdır. Bu okul ile yaptırdığı diğer ilköğretim ve meslek okulları için Aydın Doğan'a teşekkür ediyorum. Bu katkılarını devam ettirmesini diliyorum.’’ Eğitim sorununun herkesi ilgilendirdiğini belirten Yılmaz, insanların para, zengin olmak ve servet edinmek için çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi: ‘‘Ama hayatın başka bir gerçeği var. Eğer insanlar, harcayamayacakları kadar servete ulaşırlarsa, bu sefer başka amaçlar aramaya başlarlar. Bunların başında gelen de kendi ismini ebedileştirmektir. İşte Sayın Aydın Doğan, yaptıracağı bu okulla şimdi kendi ismini ebedileştirmektedir. Bundan daha büyük bir amaç olabileceğini, bundan daha büyük bir tatmin duygusu olabileceğini düşünemiyorum. Bizim inancımıza göre de bizim geleneklerimize göre de bu okuldan mezun olan her çocukta sayın Aydın Doğan'ın manevi hakkı olacaktır. Bütün zenginlerimizi, kuruluşlarımızı, başlatığımız eğitim seferberliğine katkıda bulunmaya, bu manevi tatminden pay almaya çağırıyorum.’’

450 milyara malolacak

Bahçelievler Belediyesi tarafından okul yapılması şartıyla Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilen arsa üzerinde Aydın Doğan Vakfı tarafından yapılan okul, 14 Eylül 1998'de bitecek ve bakanlığa hibe edilecek. Toplam 450 milyar liraya malolacak okulda, İngilizce dil laboratuvarı, dizgi-baskı atölyeleri, 22 derslik, 4 atölye ve stüdyo olarak da kullanılacak çok amaçlı spor salonu bulunacak.

TÖRENDE 8 BAKAN

Törene bakanlar Ahad Andican, Oltan Sungurlu, Hikmet Uluğbay, İmren Aykut, İbrahim Özsoy, Cavit Kavak, Hüsamettin Özkan, Murat Başesgioğlu katıldı. Semahat Arsel, Suna-İnan Kıraç, Mehmet Ali Yalçındağ, Arzuhan Doğan Yalçındağ, Vuslat Doğan Sabancı, Ali Sabancı, Cavit Çağlar, Yaşar Okuyan, TGC Başkanı Nail Güreli, Rekabet Kurumu Başkanı Aydın Ayaydın ile belediye başkanları işadamları ve medya dünyasının önde gelen isimleri de hazır bulundu.

Aydın Doğan: Bir ilke imza attık

Aydın Doğan Vakfı Başkanı Aydın Doğan, Anadolu İletişim Meslek Lisesi'nin medyada olduğu kadar, Türkiye için de bir ilke imza atmak olduğunu söyledi. Dünyadaki gelişmelere paralel olarak Türkiye'de de medya sektöründe dev adımlar atıldığını belirten Doğan, teknolojik gelişmenin medyayı, dünya devleriyle yarışır hale getirdiğini söyledi. Babıali'ye ilk geldiği günlerde teknik personelin, kendi kendini yetiştirmiş, alaylı denilen kişiler olduğunu belirten Doğan, ‘‘Hepsini iyilikle dostlukla anıyoruz’’ dedi. Şimdi eğitim almış insanların medya dünyasında çalıştıklarını anlatan Doğan, şunları söyledi: ‘‘Temelini attığımız okul, teknik kadroları çekirdekten yetiştirmek üzere tasarlanmıştır. Öğrenciler, Bab-ı Telli'ye yakın olduğu için kolaylıkla staj yapma olanağı bulacaklardır. Buradan mezun olanlar, sayıları hızla artan 16 ulusal, 230 bölgesel televizyon ve 3 bin radyonun yanında, Batı'daki rakiplerini kıskandıracak ölçüde teknoloji kullanan, yazılı basının da görünmeyen kahramanları olacaktır. ’’ Doğan, okul bitirilip, Milli Eğitim Bakanlığı'na teslim edildikten sonra da her tür desteğini sürdüreceğini de söyledi.

6’ncı okul

Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Orhan Birgit, Kelkit'teki Yaşar ve İrfani Doğan Meslek Liseleri, Erzincan’daki Milliyet Anadolu Öğretmen Lisesi ile Hürriyet Anadolu Öğretmen Lisesi ve Gümüşhane'deki Sema Işıl Doğan İlköğretim Okulu'nun daha önce Milli Eğitim Bakanlığı'na verildiğini, bu okuların eğitim zincirine katılan diğer halkalar olduğunu söyledi.

Medyada şiddete hayır

Aydın Doğan'ın Özel Yüzyıl Işıl Okulu 2-A sınıfında öğrenim gören torunu Aydın Doğan Yalçındağ, sınıf arkadaşları ve Pinokyo Çocukevi'nde öğrenim gören kardeşi Alihan Yalçındağ, tören başlangıcında Başbakan Mesut Yılmaz, Milli Eğitim Bakanı Hikmet Uluğbay ve Aydın Doğan'a, ‘Medyada şiddet istemiyoruz’ kampanyasının bildirisiyle, çiçekler sundular. Başbakan Yılmaz, ‘Medyada şiddete hayır’ kampanyasının sadece basında değil, tüm toplusal hayatta geçerli olmasını diledi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!