20 yıllık intikam

Güncelleme Tarihi:

20 yıllık intikam
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kendisine tecavüz edip ellerini kesen 70'lik sapığın peşini bırakmayan Mary Vincent, 20 yıl sonra, benzer suçtan yargılanan caninin duruşmasında şahitlik yaparak, idam kararının çıkmasını sağladı.

Mary Vincent, California'da korkunç saldırıya uğradığı sırada henüz 15 yaşındaydı. Genç kız, otostop yaparak dedesi yaşındaki Lawrence Singleton'un arabasına binmişti. Singleton, Mary'ye tecavüz ettikten sonra ellerini baltayla keserek kurbanını ölüme terk etmişti. Genç kız kanlar içinde bulunduğunda ölümle pençeleşiyordu.

8 yıl yatıp çıktı

Genç kızı sakat kalmasına neden olan emekli denizci Lawrence Singleton, polisin düzenlediği operasyon sonucunda kıskıvrak yakalanmıştı. Singleton 8 yıl hapis yattıktan sonra bir şans daha tanımak üzere şartlı tahliye edildi. California halkı ırz düşmanını kabul etmediği için mahkum, cezasının geri kalan bölümünü hapishanenin bahçesindeki bir karavanda geçirdi. Singleton özgürlüğüne kavuştuktan sonra doğduğu Tampa kentine geri döndü.

Bu kez idama çarptırıldı

Ancak 70 yaşındaki sapık şansını kötüye kullandı. 1997 yılının Şubat ayında üç çocuk annesi Roxanne Hayes adlı fahişeyi 7 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Singleton'un benzer bir suçtan yargılandığını duyan Mary Vincent, en ağır cezaya çarptırılması için mahkemeye koşarak ifade verdi ve biranda mahkemenin seyrini değiştirdi. Singleton, önceki gün Florida'nın Tampa kentinde görülen duruşmada birinci derece cinayet suçundan idam cezasına çarptırıldı.

Adalet yerini buldu

Savunma makamı kararda mahkumun bir önceki sabıkasının da etkili olduğunu öne sürerken, yaşlı adam kararı soğukkanlılıkla karşıladı. Mahkeme salonunda protez elleriyle dikkat çeken Mary Vincent, ‘Bana tecavüz etti. Ellerimi doğradıktan sonra ölüme terk etti. Karar beni biraz olsa da rahatlattı. Şimdi herşeyi geride bırakabileceğimizi umuyorum. Ancak ben idam cezasına karşıyım’ dedi.

70'lik sapık

Lawrence Singleton'ın ölüm cezasına çarptırıldığı duruşmada kurbanının nişanlısı Clifton Tyson ve 4 yaşlarındaki oğlu Malachi de hazır bulundu. Duruşma boyunca soğukkanlı olan Singleton'ın karar açıklandıktan sonra bile sakinliği ile dikkat çekti.

Jüriyi etkileyen görüntü

70 yaşındaki sapık aleyhinde mahkemede ifade veren 35 yaşındaki Mary Vincent, jüri üyelerine kanca şeklindeki protez ellerini gösterirken 15 yaşında yaşadığı dehşeti yeniden yaşadı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!