20 yaş altı ne zaman ve saat kaçta sokağa çıkabilir? İşte genelgeden ayrıntılar

Güncelleme Tarihi:

20 yaş altı ne zaman ve saat kaçta sokağa çıkabilir İşte genelgeden ayrıntılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2020 14:56

Yeni yıl öncesi bazı kısıtlamalar devam ediyor. Koronavirüs salgınını önleme amacıyla alınan önlemlerden biri de 20 yaş altı gençler ve çocukların sokağa çıkması ile ilgili olmuştu. Alınan karar gereği gençler, günlük 3 saatlik izinle sokağa çıkabiliyor. Yayımlanan son genelge ile birlikte bu saatler içinde toplu taşıma araçlarını kullanmaları da yasak. Bu gelişmeler olurken, bu yaş grubundakilerin günün hangi saatinde sokağa çıkma izinleri olduğu araştırılıyor. Peki, 20 yaş altı ne zaman ve saat kaçta sokağa çıkabilir?

Haberin Devamı

Sokağa çıkma kısıtlaması olan ve belirlenen saatlerde izinli olan 20 yaş altı vatandaşların, 18 Kasım 2020 tarihli ve 19161 sayılı genelgeyle belirlenen saatler içerisinde şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş) kullanmaları kısıtlanmıştı. Kısıtlama kapsamındaki yüz binlerce genç, kendileri için belirlenen yasal saatleri araştırıyor. İşte, 20 yaş altı çocuk ve gençlerin sokağa çıkış saatleri...

20 YAŞ ALTI TOPLU TAŞIMA KISITLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası yeni koronavirüs tedbirlerini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, yeniden tırmanışa geçen koronavirüs salgınının ülkemizde de etkisini gösterdiğini vurgulayarak, sokağa çıkma yasağının genişletildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Erdoğan 20 yaş altı ve 65 yaş üstü ile ilgili verilen kararları şöyle duyurdu;

65 yaş üstü 20 yaş altı toplu taşıma araçlarını kullanamayacaktır.

Tehdit geçene kadar misafir kabulüne ara vermelerini özellikle rica ediyorum. Evlerde mevlüt, yılbaşı kutlaması gibi insanların bir araya gelecekleri etkinlikler yapılamayacaktır.

Bu hususlarla ilgili detaylar, İçişleri Bakanlığı'nın yayınlayacağı genelgede yayınlanacak ve salı akşamından itibaren uygulanmaya başlanacak.

20 YAŞ ALTI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SAATLERİ

Tüm illerde 1 Ocak 2001 ve sonrasında doğan 20 yaş altı bireyler ise gün içerisinde 13.00-16.00 saatlerinde sokağa çıkabilecek. Bu saatler dışında belirtilen yaş gruplarındaki vatandaşların sokağa çıkmaları kısıtlandı.

20 YAŞ ALTI VELİSİ İLE DIŞARI ÇIKABİLİR Mİ?

20 yaş altı gençler ve çocuklarımız 30.05.2020 tarih ve 8558 sayılı Genelgemizde belirlenen çerçeve içerisinde yanlarında veli/vasisinin bulunması şartı ile herhangi bir belge aranmaksızın şehir içi ve şehirlerarası yolculuk yapabileceklerdir.

Bazı üniversitelerde teknik eğitim veren mühendislik fakültesi/tıp fakültesi gibi bölümlerde yüz yüze eğitim devam etmektedir. Bu yaş grubundaki öğrencilere durumlarını belgelemeleri amacıyla üniversite yönetimince ders programını gösterir şekilde özel bir belge verilecek olup, bu belgenin gerektiğinde ibrazı ile 20 yaşın altındaki öğrenciler bu yaş grubu için getirilen sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olmayacaktır.

Haberin Devamı

20 yaş altı profesyonel veya milli sporcular, profesyonel veya milli sporcu olduklarını belgelemeleri kaydıyla sportif faaliyetleri (müsabaka, antrenman, bu amaçlarla seyahat vb.) kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olmayacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!