20 dakikada suya gömüldü

Güncelleme Tarihi:

20 dakikada suya gömüldü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2001 00:00


Ömer ÇAĞLAK, Ramiz HEPCAN
Haberin Devamı

1541 ton rulo sac yüklü, 986 grosluk Türk gemisi, Midilli açıklarında battı. Kaptan ile 8 personel, Yunanlılar tarafından kurtarıldı.

RUSYA'nın Novorossisk Limanı'ndan aldığı rulo sac ile yola çıkan, Şenkayalar Denizcilik Şirketi'ne ait ‘‘Muzaffer Şenkaya’’ isimli yük gemisi, önceki gece Midilli Adası açıklarında battı. Kaptan ile 8 mürettebatı kurtarıldı.

Yunanistan'a gidiyordu

Şenkayalar Denizcilik Şirketi'ne ait ‘‘Muzaffer Şenkaya’’ isimli 986 grosluk 68 metre boyundaki yük gemisi, Rusya'nın Novorossisk Limanı'ndan yaklaşık 1541 ton rulo sac alarak denize açıldı. İstanbul Boğazı'ndan geçiş yapan ve Yunanistan'ın Elestis Limanı'na yükü boşaltıp daha sonra da İtalya'ya geçecek olan ‘‘Muzaffer Şenkaya’’ isimli gemide, önceki gece 03.30 sıralarında fırtına nedeniyle yük kayması meydana geldi. Bunun üzerine su alan gemi yavaş yavaş batmaya başladı. ‘‘S.O.S’’ sinyali veren gemi, Midilli’nin 15 mil açığında 20 dakikada suya gömüldü.

Denize atladılar

İçinde bulunan kaptanıyla birlikte 9 kişilik mürettebat ise canlarını kurtarmak için sulara atladılar. Geminin batmasının ardından yardım sinyallerini alan ve aralarında ‘‘Şampiyon Zed’’ adlı Yunan römorkörünün de bulunduğu bir kurtarma ekibi hemen harekete geçerek olay yerine geldi.

Selanik'e götürüldüler

‘‘SAT’’ operasyonu düzenleyen kurtarma ekibi, kaptan Mustafa Yılmaz (36), Bayra Camlica, Kadir Birincioğlu, Mustafa Taşkın, Abdullah Yıldırım, Mehmet Sucuoğlu, Kerim Şahin, Nuri Öz ve Ziya Aydın’ı kurtarmayı başardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!