20 Çifte toplu nikah

Güncelleme Tarihi:

20 Çifte toplu nikah
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2007 11:00

Eskişehir'de 20 çifte nikah töreni

Haberin Devamı

Eskişehir'deki Odunpazarı Belediyesi, 20 çifti evlendirdi. Çifteler arasında 16 yıldan bu yana birlikte yaşayan, hamile olan ve aileleri izin vermediği için kaçan çiftlerin de resmi nikahları kıyıldı.

Odunpazarı Belediyesi'nin düzenlediği toplu nikah töreni Şeker Fabrikası Düğün Salonu'nda yapıldı. Düğüne AKP Eskişehir Milletvekili Murat Mercan, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ile evlenen çiftlerin çok sayıda yakını katıldı. Başkan Sakallı’nın kıydığı nikahta şahitlik yapan milletvekili Murat Mercan çiftlere birer altın taktı.

Toplu nikaha 9 aylık hamile olan gelin 20 yaşındaki Eda Şahin (Baydurak), resmi nikahsız eşi 29 yaşındaki Engin Baydurak ile birlikte katıldı. Eda, 1 yıllık evli olduğunu belirterek, “Resmi nikah kıydırdığım için çok mutluyum. Önce nikah, daha sonra doğum yapacağım” dedi. Damat Engin Baydurak da toplu nikahta ikizi olan kız kardeşi Suna Baydurak’ın adaşı olan 30 yaşındaki Bilgin Yeşil ile evlendiğini söyledi.

Haberin Devamı

Odunpazarı Belediyesi'nin nikah töreninde 16 yıldan bu yana resmi nikahsız birlikte yaşayan 2 çocuk sahibi 45 yaşındaki Özcan Akın ile 35 yaşındaki Onur Akın'ın da resmi nikahları kıyıldı. 2 çocuk annesi Onur Akın, “16 yıl sonra resmi nikah kıydırdığım için mutluyum” dedi.

Nikaha katılan 26 yaşındaki Müjde Er, 4.5 aylık hamile olduğunu, 1 yıldan bu yana dini nikahla birlikte yaşadığı 24 yaşındaki Mevlüt Özkan'la resmi nikah kıydırdığı için mutlu olduğunu belirtti.

Garsonluk yapan ve gönlünü kaptırdığı çiçekçi dükkanında çalışan 17 yaşındaki Melek Ünal'ı kaçırdığını belirten 25 yaşındaki İsa Yayla da Odunpzarı Belediyesi’nin kendilerini yardım ettiğini söyledi. Yayla, “Belediye yetkilileri araya girdi, kaçırdığım kızın ailesi evlenmemize razı oldu. Ayrıca belediye evimizi mobilyalarla döşetti. Birbirimizi çok seviyoruz. Resmi nikah kıydırdığımız için de çok mutluyuz” diye konuştu.

Toplu nikah töreninde Şükriye Tutkun sahneye çıkarak söylediği türkülerle konukları coşturdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!