2 ton sahte bal imha edildi

Güncelleme Tarihi:

2 ton sahte bal imha edildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2006 12:12

ERZİNCAN Tarım Müdürlüğü Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı denetimlerde el konulan, üretim izni olmayan 2 ton bal, şehir çöplüğünde toprağa karıştırılarak imha edildi. Tarım İl Müdürü Abdülbaki Şahin, sahte bal satan 13 işyerine de 15 bin 600 YTL para cezası kestiklerini açıkladı.

Kent merkezindeki çok sayıda işyerini Nisan ayından bu yana denetleyen Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü ekipleri, 13 satış noktasından topladığı 2 ton baldan numune alarak Ankara’daki Kontrol Laboratuvarına gönderdi. Yapılan tahlillerde ballara ‘şeker katıldığı’ ve değerlerin normalin çok altında olduğu belirlenirken, işyeri sahiplerine 15 bin 600 YTL para ceza kesildi.

Üretim izni olmayan balların insan sağlığı açısından tehlikeli olabileceğini belirten Tarım İl Müdürü Abdülbaki Şahin, tüketicilerin bal alırken dikkat etmesini tavsiye etti. Tarım İl Müdürlüğü tarafından arıcılara verilen üretici ruhsatlarının üretim izni olmadığını anımsatan Müdür Şahin, “Bu ruhsatlar sadece o kişinin arıcılık yaptığı ve Tarım İl Müdürlüğü’nde kayıtlı olduklarını belirtir. Üretim izni farklıdır. Bu nedenle denetimlerimiz artarak devam edecek ve halkın sağlığı ile oynayanlara izin vermeyeceğiz” dedi.

Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü ekipleri, el konulan 2 ton balı şehir çöplüğünde toprağa karıştırarak imha etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!