2 polis müdürüne mevcutlu sorgu

Güncelleme Tarihi:

2 polis müdürüne mevcutlu sorgu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2001 01:56

Ankara DGM Savcısı Keleş, Örümcek Operasyonu'na adı karışan İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürü Saçan ile Mali Şube Müdürü Mimaroğlu'nun, polis eşliğinde sorguya getirilmesini istedi. Emniyet, bazı polis müdürlerine operasyonun kilit ismi Erol Kohen tarafından Volkswagen Passat otomobil alındığı iddialarıyla çalkalanıyor.

Örümcek Operasyonu'nun kilit ismi Erol Maks Kohen tarafından üç polis müdürüne Volkswagen Passat otomobil, bir müdürün annesine de dubleks daire alındığı iddiaları, İstanbul Emniyeti'ne bomba gibi düştü. Operasyonu yürüten Ankara DGM Cumhuriyet Savcısı Hamza Keleş, İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürü Adil Serdar Saçan ile Mali Şube Müdürü Ayhan Mimaroğlu'nun, ifadelerine başvurulmak için, pazartesi günü polis nezaretinde Ankara'ya getirilmesini istedi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde şok etkisi yaratan tebligat, iki emniyet müdürüne dün tebliğ edildi. Bir süredir şubelerine uğramayan Saçan ve Mimaroğlu, Ramazan Bayramı'nın ilk günü, Çevik Kuvvet'teki bayramlaşma törenine katılmadı.

SUÇLANIYORLAR

Ünlü bazı firmaların ihracat taahhütlerini naylon fatura ve hayali ihracatla kapatmakla suçlanan Erol Maks Kohen'le, mali işler koordinatörü ve ortağı Nail Tahsildaroğlu, ‘Örümcek Ağı’ operasyonu kapsamında tutuklandı. Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu, Maliye Baş Müfettişi Ali Altay ve A. Bahadır Yıldız'ın hazırladığı Örümcek Ağı Operasyonu raporunda hayali ihracatla toplam 20 milyon 831 bin 544 dolar haksız KDV iadesi alındığı belirtildi. Rapora yansıyan ifadelerde, İstanbul Emniyet'i Organize Suçlar Şube Müdürü Adil Serdar Saçan ile Mali Şube Müdürü Ayhan Mimaroğlu'nun da adı geçiyor.

UÇAK PARALARI ÖDENMİŞ

Emniyet Genel Müdürlüğü, Kohen'le yakın ilişki içinde olan ve telefon dinlemelerine takılan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki üst düzey görevlilerinin isimlerini ‘çok gizli’ kayıtlı bir yazı ile Ankara DGM Savcılığı'na bildirdi. DGM'deki dosyalar arasına önemli belgeler de yeraldı. Ünlü bir polis müdürü, Antalya'daki bir toplantı için Emniyet'ten gidiş-dönüş uçak bileti parası almış, parasını Erol Maks Kohen ödemişti. Yazıda, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde 3 müdüre Volkswagen Passat marka otomobil, Beylikdüzü'nde bir polis müdürünün annesi adına dubleks ev alındığı iddiaları da yeralıyordu.

İddialar müthiş

Erol Maks Kohen'in ortağı Ekrem Deniz ifadesinde polis müdürlerini suçladı. İfade şöyle: ‘‘Erol Kohen, gümrük görevlileri ve emniyet müdürleriyle devamlı görüşmekte ve onların çeşitli seyahatlerinde uçak biletlerini ve benzeri masraflarını karşılamaktaydı. Bunların belgesi şirket kayıtlarında vardır. Polis müdürleri Adil Serdar Saçan ve Ayhan Mimaroğlu ile de çok samimiydi. Kohen, şirketleri hakkında herhangi bir soruşturma ve takip söz konusu olduğunda bundan en kısa zamanda bilgi sahibi oluyordu. Bu nedenle 3-4 defa fabrikanın yerini, şirketin adını ve merkezini değiştirdik’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!