2. Ordu komutanı Mendi Suriye sınırında

Güncelleme Tarihi:

2. Ordu komutanı Mendi Suriye sınırında
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2013 17:06

2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Hatay'ın Suriye sınırında incelemelerde bulundu.

Haberin Devamı

Helikopterle Altınözü ilçesine bağlı Kıyıgören köyündeki hudut karakoluna gelen Mendi, ardından Suriye tarafından açılan ateş sonucu 3 askerin yaralandığı bölgeye hareket etti. Burada yetkililerden bilgi alan Mendi, 2. Hudut Alay Komutanlığına geçtikten sonra dünkü saldırıda yaralanan 1'i uzman çavuş 3 askeri tedavi gördükleri Antakya Devlet Hastanesinde ziyaret etti.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı, dün gece sınırda yaşanan ve 5 askerimizin yaralandığı olayla ilgili bugün şu açıklamayı yaptı:

Asi Nehri'ndeki mazot bidonlarına el koymaya çalışan Türk askerine, Suriye topraklarından ateş açıldı. Çıkan çatışmada 2 astsubay, bir uzman çavuş ve 2 er hafif şekilde yaralandı.



Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, dün Türkiye-Suriye hududunda, zırhlı araçla devriye görevi yapan 2'nci Hudut Alay Komutanlığı Kıyıgören Hudut Karakolu personeli, Asi Nehri'nin Türkiye tarafında, içinde mazot olduğu tahmin edilen çok sayıda bidon tespit etti.

Mazot dolu bidonlar nehirden çıkarılmaya çalışılırken, Suriye tarafındaki sık ağaçlıklı alandan ateş açıldı. Açılan ilk ateşte bir uzman çavuş ve bir er hafif şekilde yaralandı. Hudut güvenlik birimleri, ateşin geldiği bölgeye piyade tüfeği ve makineli tüfekle karşı ateş açtı.

Yaralıların tahliyesi esnasında, Suriye topraklarından pompalı tüfekle açılan ikinci ateşte de iki astsubay ve bir er hafif şekilde yaralandı. Bu saldırıya da angajman kuralları çerçevesinde ZMA topu, roketatar, uçaksavar, bombaatar ve hafif silahlarla karşılık verildi.

TSK hudut birliklerine ateş edilen su pompası binası, ateş altına alınarak tahrip edildi.

Aynı su pompası binasına bugün saat 01.00 sıralarında 10-15 kişilik silahlı bir grubun yaklaştığının belirlenmesi üzerine TSK personeli, önce havaya uyarı atışı yaptı. Suriye tarafındaki silahlı grubun, hedef gözetmeksizin 10-15 ele ateş etmesi üzerine hudut birliği personeli, bombaatar, uçaksavar ve makineli tüfekle karşılık verdi. Çatışma sonucunda, Suriye tarafındaki saldırganlardan ölenlerin ve yaralananların olduğu öğrenildi.

Hafif yaralı olan bir astsubayın tedavisi Kıyıgören Hudut Karakolu'nda yapıldı. Diğer yaralı dört askeri personel Antakya Devlet Hastanesi ve Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Yaralı güvenlik görevlilerinin hayati tehlikeleri bulunmuyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!