2 minibüs çarpıştı: 6'sı turist 15 kişi yaralandı

Güncelleme Tarihi:

2 minibüs çarpıştı: 6sı turist 15 kişi yaralandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2006 15:37

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde, kırmızı ışık ihlali nedeniyle 2 minibüs çarpıştı. Kazada 6'sı turist 15 kişi yaralandı. Ambulansla hastanelere sevk edilen yaralılar, uzun süre kazanın şokunu üzerlerinden atamadı.

Kaza, dün saat 19.45 sıralarında Fethiye Maliye Kavşağı'nda meydana geldi. Bir düğüne davetlileri götüren Şevket Bayraktar'ın kullandığı 48 F 1184 plakalı minibüs ile turistleri taşıyan Sedat Akbay yönetimndeki 06 NNN 11 plakalı minibüs çarpıştı. Kırmızı ışık ihlali nedeniyle meydana geldiği belirtilen kazada, 6'sı turist 15 kişi yaralandı.

Minibüslerden birinin çarptığı trafik ışığı direği de hasar gördü. Sürücü Şevket Bayraktar, sıkıştığı yerden Fethiye Belediyesi kurtarma ekipleri tarafından çıkarıldı. Diğer minibüsün sürücüsü Sedat Akbay ise kazayı yara almadan atlattı.

Minibüslerin hurdaya döndüğü kazanın ardından, turistlerin de aralarında bulunduğu yaralılar, Fethiye Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Yaralıların bazıları ayakta tedavi edilirken, bazıları ise uzun süre kazanın şokunu atlatamadı. Tatil için Türkiye'ye gelen turistler ise yaşanan kazanın ardından şaşkın şaşkın etraflarına bakındı. Minibüslerin şoförleri ise ‘Kırmızı ışıkta ben geçmedim diğer araç geçti’ diyerek birbirlerini suçladı. Kazada yaralananlar kimlikleri şöyle:

“Ahmet Bayraktar, Merve Bayraktar, Emine Bayraktar, Ceyhan Ton, Semih Karakaş, Uğur Kocaer, Zekeriya Tuna, Murat Köşnek, Kanadalı turistler Corlin Brown, Chat P. Umfer Wagne, ABD'li turistler Rolu Graers Gldden, Julie Faust, Pamela Loving ve Avusturyalı turist Mauntes Edwars.’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!