2 kez ölümü yendi evlenip anne oldu

Güncelleme Tarihi:

2 kez ölümü yendi evlenip anne oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2008 00:00

Sarılık nedeniyle bir karaciğeri 11 yaşında iflas eden Gülce Edgü’nün hayatı organ nakliyle değişti.

Yeni karaciğeri sayesinde yaşama sımsıkı tutunan Gülce, aradan 7 yıl geçtikten sonra bu kez lenf bezi kanserine yakalandı. Kemoterapi tedavisinde doktorların "Çocuğun olmayabilir" uyarısı yaptığı Gülce, iyileştikten sonra evlendi ve anne oldu.

MANİSALI 21 yaşındaki Gülce Edgü’nün, çocukluğundan beri hastalıklara karşı verdiği mücadele ve yaşama azmi görenleri hayran bırakıyor. Necla-Engin Dum çiftinin 4 kızından ikincisi olan Gülce, 9 yaşında sarılık tedavisi görmeye başladı. Karaciğeri iflas eden Gülce, 11 Nisan 1997 tarihinde Ege Üniversitesi (EÜ) Hastanesi Organ Nakli Merkezi’nde "nakil olan ilk çocuk hasta" olarak kayıtlara geçti. Vücuduna uyum gösteren yeni ciğeriyle yeni bir yaşama başlayan Gülce, hızla iyileşti. Tedavisi ayaktan yapılan, ilaçlarını kullanıp kontrollere gelen Gülce, eğitimine Halil Yurtsever İlköğretim Okulu’nda yeniden başladı. Anne babası, ablası ve iki kız kardeşiyle mutlu bir yaşam süren Gülce, 18 yaşına gelince bir kahvehanede çalışan Hüseyin Edgü (26) ile 10 Ağustos 2004’te evlendi.

Ancak 5 aylık evliyken Gülce’nin koltuk altında beliren yumurta büyüklüğündeki şişlik, lenf bezi kanserinin habercisi oldu. Kemoterapi tedavisinde doktorların "Çocuğun olmayabilir" uyarısı yaptığı Gülce, tedavisi bittikten kısa bir süre sonra hamile kaldı. İki kez ölümün eşiğine gidip dönen Gülce, 13 Aralık 2007’de bebeği Necla Naz’ı dünyaya getirdi. Yaşadığı zor günleri unutmak istediğini belirten Gülce "Gelecekle ilgili hiç hayal kurmadım, kuramadım. Bugün bunları yaşayabileceğimi de hiç aklıma getirmemiştim. Aklımda kalan güzel anlar ise iyileştiğimin söylendiği anlardı. Artık benim için varsa yoksa kızım" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!