2 kez ağırladık

Güncelleme Tarihi:

2 kez ağırladık
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2006 01:34

1967’de Papa 6. Paul’ü 1967’de dönemin Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay ve Başbakan Süleyman Demirel İstanbul Yeşilköy Havaalanı’nda 21 pare top atışıyla karşıladı.

Dışişleri Bakanı İhsan Sabri Çağlayangil de Papa’nın mihmandarı olarak görevlendirilmişti. Papa 6. Paul, Ayasofya’da Çağlayangil’in önünde dua etmişti. Ayrıca Fener Rum Patrikhanesi’nde Patrik Athenagoras tarafından özel olarak ağırlandı. Ortak ayin yöneten iki dini lider, Ortodoks ve Katolik kiliseleri arasındaki yakınlaşmanın resmi adımını da bu ziyarette atmıştı.

1979’da Papa 2. Jean Paul de Esenboğa Havalimanı’nda dönemin Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk tarafından karşılandı. Korutürk’e o dönemde de Başbakan olan Demirel eşlik etti. Papa’nın mihmandarı ise Dışişleri Bakanı Hayrettin Erkmen idi. Papa 2. Jean Paul, Ayasofya’yı turist gibi ziyaret etti. 2. Jean Paul’ün ziyareti ’Aziz Andrea’ yortusuna denk geldi. 2. Jean Paul, dönemin Fener Rum Patriği 1. Dimitrus tarafından karşılandı ve her ikisi töreni birlikte yönetti. Papa 2. Jean Paul’e 7 kardinal eşlik etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!