2 kardeşi öldüren sanığa 36 yıl hapis cezası

Güncelleme Tarihi:

2 kardeşi öldüren sanığa 36 yıl hapis cezası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2011 10:12

ZONGULDAK’ın Çaycuma İlçesi’nde, başkanı olduğu Menteşoğlu Şirketler Grubu’nu iyi yönetemediği gerekçesiyle tartıştığı 2 kardeşi 32 yaşındaki Kenan ve 37 yaşındaki Sedat Menteş’i tabanca ile öldüren 38 yaşındaki Ahmet Menteş’e 36 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Duruşmada "son sözü" sorulan Menteş, "Yüce rabbim böyle bir yıkım böyle bir acı vermesin. İçimdekileri anlatacak bir kelime yok" dedi.

Cinayet, geçen yıl 18 Mayıs’ta işadamı Ahmet Menteş’in işlettiği Özkul Otel’de meydana geldi. Kenan ve Sedat Menteş, Ahmet Menteş’in başka kadınlarla ilişki kurarak borca girmesi nedeniyle şirketleri ayırmak istedi. Ancak Ahmet Menteş, buna karşı karşı çıktı. Ahmet Menteş oteldeki odasına kapıyı tekmeyle açarak giren Menteş kardeşlere ruhsatlı tabancasıyla ateş etti. Kenan Menteş olay yerinde, Sedat Menteş ise hastaneye kaldırılırken yolda öldü.

Otelin resepsiyon bölümünde bulunan güvenlik kamerasının saniye saniye görüntülediği çifte cinayet ardından teslim olarak tutuklanan ve hakkında, 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle dava açılan Ahmet Menteş, Zonguldak 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde son kez hakim karşısına çıkarıldı. Karar duruşmasında sanık Ahmet Menteş ile ölen Kenan Menteş’in eşi Habibe Menteş ve avukatlar hazır bulundu. Sanık avukatı Dursun Yassıkaya, müvekkilinin ergenlik döneminden itibaren ailesine destek olduğunu ve bütün mal varlığını ortak kullandığını fakat sonunda aşağılanan tarafın Ahmet Menteş olduğunu belirterek verilecek kararın, mahkemeye sundukları savunmaya göre verilmesini istedi.

"RABBİM KİMSEYE BÖYLE ACI VERMESİN"

Mahkeme Başkanı Hakim Ahmet Gürbüz, sanık Ahmet Menteş’e "Son sözün nedir?" diye sordu. Menteş ise, "Yüce Rabbim, böyle bir yıkım, böyle bir acı vermesin. İçimdekileri anlatacak bir kelime yoktur, çok üzgünüm. Başka bir diyeceğim yoktur" derken gözyaşlarını tutamadı.

Mahkeme heyeti, Ahmet Menteş’in cinayetleri haksız tahrik altında işlediğine kanaat getirerek her bir cinayet için 22 yıl verdi. Sağın duruşmalardaki iyi halini göz önüne alınarak bu ceza her 18’er yıl 4’er ay olmak üzere toplam 36 yıl 8 yıl hapisa indirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!