2 ile 4 dakikada gerçekleştirilen sünnet çocukları korkutmayacak

Güncelleme Tarihi:

2 ile 4 dakikada gerçekleştirilen sünnet çocukları korkutmayacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2007 13:48

KAYSERİ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cerrahi Yoğunbakım Ünitesi'nde görevli doktor Ali Has, çocukların korkulu rüyası sünneti, 2 ile 4 dakikada yapma olanağı sağlayan ‘Kirve’ adlı yüzüklü sünnet aleti geliştirdi.

Haberin Devamı

Dr. Ali Has, birçok hastada kullandığı ve 3 parçadan oluşan aletin, erkek çocuklarını rahatlattığını ve bu sayede sünnetin artık bir kabus haline gelmekten çıktığını söyledi.

Uygulamanın çok kolay ve kısa sürdüğünü belirten Dr. Ali Has, şunları söyledi:
“Çocuklar sünnet olurken çok acı çekiyor ve korku yaşıyorlar. Sünnetin cerrahi müdahale süresi 20 ile 40 dakika arasında değişiyor. Çocuklar da bundan çok etkileniyor. Benim geliştirdiğim 3 parçalık alet ile sünnetler 2 ila 4 dakikada yapılıyor. Sünnet sırasında ve sonrasında kanama olmuyor. Yanlış kesimleri engelliyor. Aletin tek kullanımlık olması nedeniyle toplu sünnetlerde bulaşıcı hastalık riskini ortadan kaldırıyor.”

Adını, ‘Her çocuğa bir kirve lazım’ sloganıyla kirve koyduğunu belirten Dr. Ali Has, yeni uygulamanın, devlet hastanelerinde artacak sünnet yükünün hafifletilmesine de yardımcı olacağını kaydetti. Geliştirmeye çalıştığı cihazın eğitimli sağlık elemanlarınca kullanılabileceğini belirten Dr. Has, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sünnet aletinin patenti ve üretimi tamamen yerli. Almanya, Hollanda ve Yunanistan’a örnekler göndererek, kullanımını sağladım. İlk izlenimler çok olumlu oldu. Gelecek yıllardan itibaren Afrika ülkeleri ve sağlısız şartlarda sünnet yapılan diğer Müslüman ülkelere açılmayı düşünüyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!