2 hasta kadın 2 büyük hata

Güncelleme Tarihi:

2 hasta kadın 2 büyük hata
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2010 12:35

Biri bel fıtığı için ameliyathaneye girdi fakat elektrik çarptığı için bacağından oldu. Diğer ise apandist için gittiği hastaneden yumurtalıkları olmadan çıktı. Bu iki kadının tek suçları hasta olmaktı...

Haberin Devamı


Van'da, 2001 yılında 28 yaşındayken şiddetli karın ağrısı şikayetiyle hastaneye giden 2 çocuk annesi Süreyya Bora, doktorun yanlış tedavisi sonucu kısır kaldı. Bora, apandist yerine yumurtalıklarını alan doktor hakkında suç duyurusunda bulundu. Van Devlet Hastanesi'nde görevli doktor M.A. hakkında ‘tedbirsizlik, dikkatsizlikle yaralanmaya neden olmak, görevi kötüye kullanmak’ suçlarından 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Mahkeme doktora 10 ay hapis, 284 TL de para ve 5 ay meslekten men cezası verdi ancak bu cezaları erteledi. Avukatı Kerem Akdoğan haklarını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde arayacakları söylerken, yumurtalığı alındıktan sonra menopoza girdiğini ve psikolojisinin bozulduğunu belirten Süreyya Bora, “Hakkımı sonuna kadar arayacağım” dedi.

Evli ve 2 çocuk annesi Süreyya Bora, 2001 yılının Mayıs ayında 28 yaşındayken, karın ağrısı şikayetiyle Van Devlet Hastanesi'ne gitti. Yapılan tetkiklerin ardından Bora, Dr. M.A. tarafından apandist ameliyatına alındı. Dr. M.A., operasyon sırasında Bora'nın yumurtalıklarını aldı. Taburcu olduktan sonra evine dönen Bora, uzun süre adet görmeyince kadın doğum uzmanına başvurdu. Yumurtalıklarının alındığını duyunca da şoke oldu. Henüz 28 yaşında doğurganlık özelliğini kaybettiğini, menopoza girdiğini ve tedavi olmaması halinde kemik erimesi başlayacağını öğrenen Bora, yanlış tedaviyle kendisini kısır bırakan doktor hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

CEZALARA ERTELEME

Doktor M.A. hakkında ‘tedbirsizlik, dikkatsizlikle yaralanmaya sebebiyet vermek, görevi kötüye kullanmak’ suçlarından 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Açılan ceza davasında, doktor M.A., suçlu bulundu. Bunun üzerine de mahkeme tarafından doktora, 10 ay hapis, 284 TL para ve 5 ay meslekten men cezası verildi. Fakat bu cezaların hepsi ertelendi. Bora, avukatı aracılığıyla Danıştay'a itirazda bulundu.

AİHM'E GİDECEĞİZ

Bora'nın avukatı Kerem Akdoğan 2008 yılında da Van İdare Mahkemesi'nde Sağlık Bakanlığı aleyhine manevi tazminat davası açtıklarını fakat burada da müvekilinin mağdur olduğunu yargılama neticesinde 10 bin TL verilmesine karar verildiğini söyledi. Avukat Akdoğan, “Biz bu kararı kabul etmedik. Bunun da danıştayda onaylanması durumunda bunu kabul etmeyeceğiz. Eğer onaylanırsa iç hukuk yollar tükenmiş olur. Bizde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) gideceğiz. Doktora verilen cezanın ertelenmesi devletin bölge insanına bakış açısını göstermektedir” dedi.

KADINA YAPILAN EN BÜYÜK HAKARET

Bora da kendisini derinden etkileyen bu olayın peşini bırakmayacağını söyledi. Bora, “Apandist şikayetiyle gittim. Ameliyata alındım. Benden habersiz overlerim alnmış. 3-4 ay bounca adet görmeyince doktora gittim. Bunu doktordan öğrendim. Neye uğradığımı şaşırdım. Hukuki yolları sonuna kadar kullanacağım. Olmazsa AİHM’e gideceğim. Doktorun bana yaptığı bir kadına yapılan büyük bir hakarettir. Ameliyattan sonra menepoza girdim. Bunun köü sonuçlarını yaşıyorum. Kemik erimesi başladı” dedi.

Haberin Devamı

Ameliyathane'de elektrik çarptı

Haberin Devamı

Sakarya'da bel fıtığı şikayetiyle hastaneye giden kadın ameliyathanede elektrik çarpınca ölümden döndü. Bir çocuk annesi kadının elektrik çarpması sonucu bacağı yandı. Ayağı yanan kadın olay sonrası "benim başıma gelenler başkasının başına gelmesin" diyerek hukuk mücadelesi başlattı.



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!