2 durumda Suriye’ye karşılık verilecek

Güncelleme Tarihi:

2 durumda Suriye’ye karşılık verilecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2012 00:00

Suriye Hava Kuvvetleri’nin Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinin karşısındaki Resulayn’a yönelik hava taarruzlarına karşı önleme uçuşu yapan Türk savaş uçakları, havadan havaya ve havadan karaya füzelerle yüklü olarak, “iki duruma göre emirli” uçuyor.

Haberin Devamı

Yetkililer, Türk savaş uçaklarının Suriye’ye karşı hangi iki durumda karşılık vereceğini şöyle açıkladılar: “Karar mekanizması artık bölgedeki komutanlarda. Şu anki emir durumu iki pozisyon için geçerli. Eğer bir Suriye savaş uçağı Türkiye hava sahasını ihlal ederse, anında kendisine karşılık verilecek. Suriye savaş uçağı Türkiye hava sahasını ihlal etmese de attığı bombalar veya füzeler Türkiye topraklarına düştüğü takdirde yine aynı yöntemle Suriye’ye karşılık verilecek.”

ABD’den ziyaret

Bu arada ABD Dışişleri Bakanlığı’nın “çatışma ve istikrar operasyonları”ndan sorumlu Bakan Yardımcısı Rick Barton’un önceki gün Türkiye’ye geldiği ve Suriyeli muhaliflerle bir dizi görüşme yapmaya başladığı öğrenildi. Amerikalı diplomatın programında MİT, Genelkurmay ve Dışişleri’nden yetkililerle görüşme de bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!