2 doktor başında

Güncelleme Tarihi:

2 doktor başında
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2005 09:13

Çalışma arkadaşı Enver Arpalı’nın intiharının ardından kalbinden rahatsızlanan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın, 24 saat 2 doktor ve 1 hemşire tarafından izleniyor. Potasyum eksikliği saptanan Aşkın’ın tedavisi için Prof. Dr. Cevat Yakut, Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Ali Oto ile ortak çalışma yürütüyor.

VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Enver Arpalı’nın intiharının ardından kalbinden rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan YYÜ Rektörü Prof.Dr. Yücel Aşkın’ın sevkedilme olasılığına karşı Ankara’daki Hacettepe Üniversitesi alarma geçirildi. 24 saat süreyle 2 doktor ve 1 hemşire tarafından izlenen Aşkın’ın başında YYÜ Tıp Fakültesi Kalp Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı ve Koşuyolu Hastanesi Kalp Damar Cerrahı olan Prof. Dr. Cevat Yakut bulunuyor. Prof. Yakut ile Hacettepe Üniversitesi’nden kardiyolog Prof. Ali Oto, Aşkın’ın tedavisi için telefon-internet bağlantısıyla haberleşiyor.

KORONER SPAZM

Kötü beslenmenin ortaya çıkardığı ‘potasyum eksikliğine’ bağlı olarak kalpte ritm bozukluğu tanısıyla YYÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yoğun bakım ünetisinde tutulan Aşkın’ın durumu ciddiyetini koruyor. Hastane Başhekimi Doç.Dr. Hüseyin Avni Şahin, ‘Hocamızın durumu düne göre daha iyi olmakla birlikte koroner spazma bağlı tablo devam etmektedir ve izlenmesi gerekmektedir. Süratle hocamızın tablosunun normale döndürmek için yoğun bir tedavi programı uygulanmakta. Durumu düzelince tetkikler yapılacaktır’ dedi. Rektör Aşkın’ın tedavisini Prof. Dr. Cevat Yakut ile 5 doktor üstlendi.

HAYATİ MİNERAL

Potasyum, sodyum ile birlikte vücudun ihtiyaç duyduğu temel minerallerden biri. Dengesiz beslenme, böbrek hastalıkları vücuttaki potasyum oranını azaltabiliyor. Eksikliğinde yorgunluk, kalp ritminde bozukluk, bacak kas krampları görülüyor.

HACETTEPE ALARMDA

Bu arada Aşkın için Hacettepe Üniversitesi alarma geçirildi, kardiyoloji yoğun bakım servisinde yer hazırlandı. Aşkın’ın rahatsızlığını, AB tarama çalışmaları için Brüksel’e indiği saatlerde öğrenen Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tunçalp Özgen, kardiyolog Prof. Dr. Ali Oto’yu devreye soktu. Oto, Aşkın’ın tüm verilerini inceleyerek, Ankara’ya getirilmesi durumunda gerekli önlemleri aldı. Özgen, Aşkın’ın tedavi için Ankara’ya getirilmesinin şart olduğunu söyledi, ‘Bu iş ciddi. Tedavisi ve bakımı teknoloji işi. Sevkin mutlaka bir yolu vardır ve bu yapılmalıdır’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!