2 canlı bombaya şafak baskını

Güncelleme Tarihi:

2 canlı bombaya şafak baskını
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2015 21:27

Ankara'da 10 Ekim’de gar önünde 102 kişinin öldüğü canlı bomba saldırısının ardında Ankara Emniyet Müdürlüğü Terör ve İstihbarat ekipleri, IŞİD’in hücre yapılanmasıyla ilgili çalışma başlattı.

Haberin Devamı

Ankara’dan Suriye’ye geçerek IŞİD’e katılanlarla ilgili yürütülen çalışmalarda Musa Canöz (28) ile Adnan Yıldırım’ın (40) sık sık Suriye’ye geçtiği, IŞİD kamplarına katıldıkları, burada bomba eğitimi aldıkları, ardından Türkiye’ye döndüklerini belirlendi.

Haberin Devamı

Telefon ve iletişim araçları kullanmayan IŞİD militanlarını 3 ay boyunca takibe alan istihbarat ve terör polisi, Mamak’taki hücre evinde eylem hazırlığı yapıldığını tespit etti. Terör, istihbarat ve Özel Harekât polisinin ortak operasyonuyla dün hücre evine şafak baskını yapıldı.

Operasyonda keskin nişancı polisler de görev aldı. Baskında Canöz ile Yıldırım gözaltına alındı. Hücre evinde yapılan aramada, canlı bomba yelekleri ve bu yeleklerin içerisinde patlamaya hazır, çelik bilye ve çubuklarla güçlendirilmiş bomba düzenekleri de ele geçirildi. Canöz ve Yıldırım’ın, eylem talimatını terör örgütü IŞİD’in Rakka’da bulunan merkezi komutasından aldıkları kaydedildi. İki şüphelinin, vatandaşların yoğun olduğu Kızılay ve Sakarya meydanları ile kilise ve bazı farklı cemaat gruplarının gittiği camilere yönelik keşif çalışması yaptığı da belirlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!