2 askerin şehit olduğu kazada 2 tutuklama

Güncelleme Tarihi:

2 askerin şehit olduğu kazada 2 tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2005 18:17

Kayseri'deki askeri üste meydana gelen ve 2 askerin şehit olmasıyla sonuçlanan kazada, devriye aracını kullanan er ile araç komutanlığını yapan çavuş tutuklandı.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Kenan Karabeyeser, olay anında devriye aracında bulunan 5 askerin ifadesine başvurdu.

İki subay ile bir astsubayın nezaretinde Kayseri Adliyesi'ne gelen 5 askerden 3'ü tanık, devriye aracını kullanan er K.Y. ile araç komutanı çavuş H.S.M ise şüpheli olarak ifade verdi.

2 saati aşkın süre tanık ve şüphelilerin ifadesine başvuran Cumhuriyet Savcısı Karabeyeser, daha sonra K.Y ile H.S.M'yi, 'taksirli öldürme' suçundan tutuklanma istemiyle nöbetçi 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk etti.

Savcı, ifadeleri alırken, Kayseri Barosu'nun Ceza Muhakemeleri Kanunu'na göre zanlıların isteği doğrultusunda tayin ettiği avukat Kubilay Sönmez de hazır bulundu.

Nöbetçi 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ne çıkan askerlerin avukatı, mahkemeden tutuksuz yargılanma talep etti.

Cumhuriyet Savcısı'nın tutuklanma istemine uyan mahkeme, talebi reddederek, iki askerin tutuklanmasına karar verdi.
Tutuklanan askerler, askeri cezaevine konuldu.

Erkilet 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'nda, önceki gece, devriye görevi yapan araç, yolda yattığı belirtilen erler İsmail Bakır ile Davut Alkaç'ın ölümüne neden olmuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!