2 arkadaşın film gibi hayatta kalma mücadelesi

Güncelleme Tarihi:

2 arkadaşın film gibi hayatta kalma mücadelesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2010 14:35

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nden Karaman'a gitmek üzere yola çıkan 38 yaşındaki Ulaş İşler ile 32 yaşındaki Hüseyin Şafak, yoldaki buzlanma yüzünden kayan minibüsten son anda atlayarak, 40 metre uçuruma yuvarlanmaktan kurtuldu. Geceyi ormanlık alanda geçirmek zorunda kalan 2 arkadaş, topladıkları ağaç kabuklarını yakarak ısındı.

Olay dün saat 19.00 sıralarında meydana geldi. Ulaş İşler ve arkadaşı Hüseyin Şafak, Karaman'ın Sarıveliler İlçesi'ne bağlı Göktepe Köyü'ne gitmek üzere minibüsle yola çıktı. Alanya'ya 80 kilometre uzaklıktaki Göksu piknik alanı yakınlarında yoldaki buzlanma ve tipi nedeniyle aracın kontrolünü kaybeden İşler, minibüsün uçuruma düşeceğini görünce arkadaşı Şafak'a “Atla” diye bağırdı. İşler ve Şafak, son anda kendilerini dışarı atarak canlarını kurtardı.

40 metre uçuruma yuvarlanan minibüs ise hurdaya döndü. Bulundukları bölgede cep telefonları kapsama alanı dışında kaldığı için kimseye ulaşamayan 2 arkadaş, geceyi ormanlık alanda geçirmek zorunda kaldı. Gece donma tehlikesi yaşayan İşler ve Şafak, topladıkları ağaç kabuklarından ateş yakıp soğuktan korunarak, sabahın ilk ışıklarına kadar bekledi.

Yaşadıkları zorlu saatleri anlatan Hüseyin Şafak, “Hava aydınlanınca Çayarası Yaylası'na kadar yürüdük. Bir minibüs ile Karapınar Köyü'ne kadar gidip, aktarmalı olarak Göktepe Köyü'ne ulaştık. Buzlanma ve tipiden yolların kapalı olması nedeniyle kaza yerinden gelen geçen olmadı. Sağlık durumumuz iyi” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!