2.5 aylık ikizler art arda fıtık ameliyatı oldu

Güncelleme Tarihi:

2.5 aylık ikizler art arda fıtık ameliyatı oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2007 16:56

SİVAS’ta, doğuştan kasık fıtığı rahatsızlığı olan 2.5 aylık Amine ve Medine Şimşek adlı ikiz kız kardeşler, hastanede art arda ameliyat edildi.

Haberin Devamı

Merkeze bağlı Çeltek köyünde yaşayan 2 yıllık evli Mehmet ve Hacer Şimşek çiftinin 2.5 ay önce ikiz kız bebekleri dünyaya geldi. Doğumlarından birkaç gün sonra ikizlerin muayeneleri sırasında iki kardeşte de doğuştan kasık fıtığı rahatsızlığı olduğu ortaya çıktı. Biran önce ameliyat olmaları gerektiği söylenilen Amine ve Medine, aileleri tarafından Sultan 1’inci İzzettin Keykavus Devlet Hastanesi’ne getirildi. İkizler, burada Dr. Mehmet Arpacık tarafından peş peşe ameliyat edildi. Çocukları ameliyat olan anne Hacer Şimşek, “İkizlerim doğduklarında ikisine de doktorlar tarafından kasık fıtığı teşhisi konuldu ve bir an önce ameliyat olmaları gerektiği söylendi. Biz de bebeklerin ameliyatı için biraz büyümelerini bekledik. İkiz kızlarım 2.5 aylık olduğunda da hastaneye getirdik. İkizlerim burada ameliyat edildi. Şu anda ikisi de çok iyi” dedi.

Haberin Devamı

Ameliyatın ardından aynı yatakta yan yana yatarak taburcu olacakları günü bekleyen minik ikizlerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!