1999 Chopin yılı olacak

Güncelleme Tarihi:

1999 Chopin yılı olacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 1999 00:00

Haberin Devamı

Polonyalı ünlü besteci Frederick Chopin, bu yıl çeşitli etkinliklerle anılacak. UNESCO tarafından ‘‘F. Chopin Yılı’’ olarak ilan edilen 1999'da Polanya büyükelçiliği bir dizi etkinlik düzenleyecek.

Polonyalı ünlü besteci Frederick Chopin, bu yıl boyunca çeşitli etkinliklerle anılacak. UNESCO tarafından 'F. Chopin Yılı' olarak ilan edilen 1999'da Polonya Büyükelçiliği bir dizi etkinlik gerçekleştirecek. Genç Türk piyanistlerin katılabileceği 'F. Chopin Yarışması'nın yanısıra Türkiye'de ve Polonya'da resitaller de düzenlenecek.

Polonya Büyükelçiliği Türkiye'deki 'F. Chopin Yılı' kutlamalarını 26 Ocak'ta Polonyalı Chopin ustası Krzysztof Jablonski'nin piyano resitali ile başlatacak. Jablonski, Polonya Büyükelçiliği'ndeki bu resitalin ardından Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Ankara Rotary Kulübü ve Vakıfbank'ın katkılarıyla 27 Ocak'ta da ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi Konser Salonu'nda bir resital verecek.

'Chopin Yılı' kutlamalarının en önemli etkinliklerinden biri genç Türk piyanistlerin katılabileceği 'F. Chopin Yarışması' olacak. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi tarafından organize edilecek yarışmanın finali 1999 sonbaharında yapılacak. Kutlamalar çerçevesinde ayrıca başta İdil Biret olmak üzere Türkiye'nin Chopin ustalarının da Polonya'da resital vermesi planlanıyor.

Polonya Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Grzegorz Michalski, yaptığı açıklamada, Türkiye'deki 'Chopin Yılı' kutlamalarının Avrupa ülkelerinde yapılan etkinliklerle eş düzeyde olacağına inandığını belirtti. Polonya Büyükelçiliği'nin Chopin yılı etkinliklerine Kültür Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Bilkent Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Ankara Rotary Kulübü ve Vakıfbank destek veriyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!