19. yıl anması

Güncelleme Tarihi:

19. yıl anması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2012 00:00

Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal ölümünün 19’uncu yıldönümünde Anıtmezar’da yapılan devlet töreniyle anıldı.

Haberin Devamı

Saygı duruşuyla başlayan törene, Özal’ın eşi Semra Özal, oğulları Ahmet ve Efe Özal, gelini Sinem Özal ve torunları Naz ve Serra Özal ile Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alparslan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu katıldı. Devlet töreninin ardından 12 hoca tarafından Kuran okunup dua edildi. Törende Semra Özal soruları yanıtlamazken oğlu Ahmet Özal 19 yıl geçmesine rağmen babasının hâlâ milyonlar tarafından anıldığını belirtti. Özal, şöyle konuştu: “Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurumu ve Savcılık araştırıyor. Eminim yakında bunlarla ilgili raporlar çıkar ama pek normal durmadığı açık. O karanlık dönem aydınlanacak, bundan kaçış yok.”

O, halkın kalbine dokunmayı başardı

ÖZAL, ölüm yıldönümünde TBMM Genel Kurulu’nda da anıldı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç: “Yasaklarla cesurca mücadele etmiş, inançların önündeki engellerin çoğunu kaldırmayı başarmıştı. Kürt meselesinin çözümü konusunda ilk ciddi söylemleri de o ifade etmiştir. O, halkının kalbine dokunabilmeyi başarabilmiştir.”

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin: “Radikal bir reformcuydu. 19 yıl geçmesine rağmen, ölümünün üstünden sır perdesinin kalkmaması bizleri üzmektedir.”    

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!