188 otomobil çalan hırsızlık çetesine darbe: 29 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

188 otomobil çalan hırsızlık çetesine darbe: 29 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2006 15:47

ANTALYA Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yurt genelinde sipariş üzerine otomobil çalıp bazılarını sahte evrak düzenleyerek, bazılarına da parçalayarak satan 29 kişilik 3 ayrı gruptan oluşan çeteyi çökertti.

Antalya, İstanbul, İzmir ve Eskişehir'de yapılan ortak operasyonlarda, 53 çalıntı otomobil ele geçirilirken, çetenin çaldığı 135 otomobil de 63 ayrı ilde bulundu.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Bürosu ekipleri, İzmir, İstanbul, Ankara ve Eskişehir'de çaldıkları otomobilleri Antalya'ya getiren, burada kimisini parçalayıp, kimisini de sahte evrak düzenleyip ‘change’ denilen yöntemle satan çeteyi takibe aldı. Polis, çetenin İstanbul ayağını oluşturan, 65 otomobil hırsızlığından poliste kayıtlı, 20 ayrı İl Emniyet Müdürlüğü tarafından aranan ve 11.5 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan Suphi Dildaş'ın izini bularak takibe aldı. Dildaş'ın telefon konuşmalarını dinlemeye alan polis, zanlıyı çalıntı bir otomobille sevgilisinin yanında yakalayarak gözaltına aldı.

EŞ ZAMANLI OPERASYON

İfadesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderilen Suphi Dildaş'ın verdiği bilgiler üzerine 40 kişilik bir ekip oluşturan Oto Hırsızlık Bürosu dedektifleri, sipariş üzerine otomobil çaldıkları belirlenen çeteyi çökertmek için harekete geçti. İstanbul, Ankara, İzmir ve Eskişehir'e ekip gönderen Antalya Polisi, önceki gün belirlenen adreslere eş zamanlı operasyonlar düzenledi. ‘Kontak’ adı verilen operasyonda çetenin İstanbul sorumlusu Suphi Dildaş'ın 6 adamı, İzmir sorumluları Vedat Yavuz, Osman Özyol ve 8 adamı ile Antalya sorumlusu Mevlüt Çetin ile 11 adamı yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonlarda Antalya, İstanbul, İzmir ve Eskişehir'de çalınan 53 otomobil ele geçirilirken, 135 çalıntı otomobil ise 63 ayrı ilde polis tarafından toplatıldı.

ÇETEDE GÖREV BÖLÜMÜ

29 kişilik çetede Suphi Dildaş ve ekibinin otomobilleri çaldığı, Vedat Yavuz ve Osman Özyol'un çalınan otomobillere sahte evrak düzenleyip Antalya'ya getirtiği ve parçalamaya yardımcı olduğu, Mevlüt Çetin ve 12 adamının ise kendilerine gelen otomobilleri parçalayıp, sahte şaşi ve motor numarası basarak, sipariş verilen il ve müşterilere götürdükleri belirlendi.

Polis zanlılarla birlikte ele geçirilen 2 ruhsatsız pompalı tüfek, ruhsatsız 1 tabanca, 1 kurusıkıdan bozma tabanca, onlarca çalıntı oto plakası, 500 değişik otomobile ait anahtar, çalınan otoların motor ve şaşi numaralarını değiştirmeye yarayan numaratör makineleri ve numaralar, otomobillere ait sahte ruhsat ve evrak, bu evrağı düzenledikleri bilgisayara el koydu. Zanlılar, ifadelerinin ardından adliye sevk edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!