184 bağ 'khat' ele geçirildi

Güncelleme Tarihi:

184 bağ khat ele geçirildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2013 11:18

İSTANBUL Sabiha Gökçen Havalimanı’nda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ekipleri, İngiltere’den gelen bir yolcunun valizinde henüz çok yaygın olmadığı belirtilen 184 bağ ’KHAT’ cinsi uyuşturucu ele geçirdi. Ele geçirilen 20 kilo 700 gram ’KHAT’ cinsi uyuşturucunun 40 bin TL değerinde olduğu açıklandı.

İngiltere Londra Havalimanı’ndan Sabiha Gökçen Havalimanı’na gelen Birleşik Krallık pasaport sahibi yolcunun Dış Hatlar Gelen Yolcu Salonu’nda bagaj beklerken ve gümrük işlemleri sırasında yapmış olduğu şüpheli hareketler gümrük muhafaza ekiplerinin dikkatini çekti. Ekipler, X-Ray cihazında yapılan incelemelerde çok miktarda şüpheli yoğunluk tespit edildi. Narkotik Dedektör Köpeği ’Ledi’nin de katıldığı aramada narkotik madde tepkisi vermesi üzerine ayrıntılı aramaya geçildi. Sabiha Gökçen Havalimanı Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği Ekiplerince yapılan değerlendirmede bir valiz içerisinde ele geçirilen 184 bağ ’KHAT’ bitkisinin uyuşturucu madde türlerinden olduğu ve 20 kilo 700 gram olan KHAT’ın 40 bin TL değerinde olduğu belirlendi. Yolcu, 2313 sayılı Uyuşturucu Maddelerin Murakabesi Hakkında Kanuna muhalefetten hakkında işlem yapılması amacıyla Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

2012 YILINDA 152 MİLYON TL DEĞERİNDE UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ

Gümrük Muhafaza Ekipleri, 2012 yılında 152 milyon TL değerinde uyuşturucu yakalaması gerçekleşti. Yıl içerisinde ele geçirilen uyuşturucu maddenin cinsi ve mali değeri şu şekilde; 73,9 Milyon TL eroin, 35 Milyon TL ecstasy, 18,6 Milyon TL kokain.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!