18 yıl sonra elektrik sevinci

Güncelleme Tarihi:

18 yıl sonra elektrik sevinci
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2009 12:55

ZONGULDAK’ta, köye uzak olduğu gerekçesiyle evlerine elektrik hattı bağlanmayan 5 kişilik Demirci ailesi, 18 yıl sonra köy muhtarının girişimiyle elektriğe kavuşmanın sevincini yaşadı.

Yıllardır gaz lambasıyla aydınlattığı evinde elektrikli eşya kullanmadıklarını belirten 55 yaşındaki Ahmet Demirci, ilk olarak televizyon almak istediğini söyledi.

Zonguldak’ın Kozlu Beldesi’ne bağlı Örencik Köyü’nde hayvancılıkla uğraşan 55 yaşındaki Ahmet Demirci, 1991 yılında köyüne yaklaşık 1.5 kilometre uzaklıkta babasından kalan arsaya ev yaptırdı. Demirci’nin başvuruda bulunmasına rağmen Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş., köyden uzakta olduğu ve çevresinde başka konut bulunmadığı gerekçesiyle ailenin evine elektrik hattı çekmedi. Ahmet Demirci de, eşi Safiye ve 3 çocuğu ile birlikte yıllarca gaz lambasıla evlerini aydınlattı. Belli aralıklarla elektrik taleplerini dilekçe ile yineleyen bir gün elektriğe kavuşmanın umuduyla yaşayan aile, elektrik olmadığı için de buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon gibi elektrikli eşyalardan mahrum kaldı.

Köy muhtarı Muharrem Karakaş’ın ısrarlı girişimleri sonucu aile yaklaşık 18 yıl sonra elektriğe kavuştu. Ekipler, 2 ay önce 27 direk dikerek, Demirci ailesinin evine elektriği getirdi. Demirci ailesi de yıllar sonra elektriğe kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

İLK OLARAK TELEVİZYON ALACAK

18 yıldır gaz lambasıyla evi aydınlattığını, çocuklarının da liseye kadar bu ışıkta çalışarak okula gittiğini belirten Ahmet Demirci duygularını şöyle dile getirdi:
“Yıllarca çalmadığımız kapı, başvurmadığımız merci kalmadı. Ama bir türlü evimize elektrik bağlatamadık. Artık umudumuzu kesmiştik. Muhtarımız elektriğin gelmesi için son kez bastırmasaydı şu an biz gaz lambası ve tüp ışığıyla devam edecektik. Çocuklarım evde elektrik görmeden büyüdüler. Televizyon, buzdolabı nedir bilmedik. Şimdi ilk olarak bir televizyon almak istiyorum” diye konuştu.
Ailenin 20 yaşındaki oğlu İbrahim Demirci ise, “Okulda arkadaşlarımız, evimizde elektrik yok diye hep dalga geçiyorlardı. Elektriksiz evde yaşamamız alay konusu oluyordu. Şimdi elektriğe kavuştuğumuz, dünyamız aydınlandığı için çok mutluyum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!