18 subay ve astsubaya ihraç

Güncelleme Tarihi:

18 subay ve astsubaya ihraç
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

Dün Başbakan Ecevit başkanlığında toplanan Yüksek Askeri Şura (YAŞ), başta irticai faaliyetler olmak üzere toplam 18 subay ve astsubayı disiplinsizlik nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ihraç etti.

Genelkurmay Karargáhında sabah 09.40'ta başlayan toplantıda, başta irtica olmak üzere disiplinsizlik nedeni ile TSK'dan ilişiği kesilmesi gündemde olan subay ve astsubayların durumu görüşüldü.

Toplantıdan sonra yapılan yazılı açıklamada, toplam 18 personelin disiplinsizlik nedeniyle TSK'dan uzaklaştırılmalarına karar verildiği belirtildi. Kararla, Ağustos Şurası'nda ilişiği kesilen 44 personelle birlikte bu yıl içinde TSK'dan ihraç edilen subay ve astsubay sayısı da 62'ye ulaşmış oldu.

Genelkurmay'ın açıklamasında, toplantıda iç-dış tehdit ile TSK'nın harbe hazırlık ve iç güvenlik harekatı durum değerlendirmesinin yapıldığı da belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

‘‘Toplantıda, TSK'nın personel konuları, tasarruf tedbirlerinin uygulanması, yasa gereği GATA'daki bazı personelin görev sürelerinin değerlendirilmesi ile ilgili hususlar ve her yıl harekat ihtiyacına göre kıta görevleri yönergesinde yapılan değişiklikler görüşülmüş ve gerekli kararlar alınmıştır.’’

Askerin makam aracı tasarrufu

TSK'nın açıklamasında da üzerinde durduğu tasarruf konusuna verdiği önemi dünkü Anıtkabir ziyaretinde de kendini hissettirdi. Komutanlar Anıtkabir'e makam araçları ile teker teker gelmek yerine her aracı ikişer kişi olarak paylaştı. Bu geleneğin son birkaç yıldan beri de hassasiyetle sürdürüldüğü ifade edildi. Ayrıca, dünkü toplantıda, hükümete askerlerce sunulan TSK ihtiyaçları başlıklı dosyada ‘‘ülkenin mevcut ekonomik göstergelerinin de gözönünde bulundurularak mevcut listenin oluşturulduğuna ’’ özellikle dikkat edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!