18 Mayıs Pazartesi idari izin mi olacak? 18 Mayıs tatil mi, yarım gün mü?

Güncelleme Tarihi:

18 Mayıs Pazartesi idari izin mi olacak 18 Mayıs tatil mi, yarım gün mü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2020 07:48

18 Mayıs'ta idari izin olup olmayacağı araştırılıyor. Koronavirüs önlemleri kapsamında 1 Mayıs ev 23 Nisan'da sokağa çıkma yasağı kısıtlamasının ardından gözler 19 Mayıs'a çevrilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 19 Mayıs'ta da sokağa çıkma yasağı uygulaması olacağını duyurdu. Son dakika açıklamasında ise 18 Mayıs ile ilgili bir duyuru yayınlandı. Peki 18 Mayıs tatil mi, yarım gün mü?

Haberin Devamı

Kamu çalışanlarının araştırdığı 18 Mayıs Pazartesi tatil mi? sorusu 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı öncesi gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tüm kamu kurum ve kuruluşlarına bildirilen yazıda, 18 Mayıs idari izin durumuyla ilgili bilgi verildi. Peki, 18 Mayıs tatil mi? 18 Mayıs Pazartesi idari izin mi olacak? İşte, son dakika açıklamaya göre, 18 Mayıs tatiliyle ilgili detaylar.

18 MAYIS TATİL Mİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamu kurum ve kuruluşlarındaki çalışanların 18 Mayıs Pazartesi günü idari izinli sayılmaları uygun görüldü. 

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı imzasıyla tüm kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen yazıda şunlar kaydedildi:

"Kurum yöneticileri tarafından gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla; kamu kurum ve kuruluşlarındaki bütün çalışanların 18 Mayıs 2020 Pazartesi günü idari izinli sayılmaları Sayın Cumhurbaşkanımızca uygun görülmüştür."

Haberin Devamı

İDARİ İZİN NEDİR?

İdari izin ya da diğer adıyla idari tatil sadece 657 sayılı kanun kapsamında yer alan devlet memurlarını kapsayan bir izin türüdür. İdari izin verildiğinde devlet memurları haricinde özel sektör çalışanları bu izinden faydalanamamaktadır. Sadece memurlar değil, devlet sanatçıları, belediye görevlileri, devlet sahne sanatçıları da idari izinli sayılmaktadır. İdari izin bir bakıma kişinin çalıştığı kurum tarafından verilen izin anlamını taşımaktadır. İdaresi izin, Bakanlar Kurulu kararı neticesinde çalışma gününün tatil ilan edilmesi demektir. Bu tatil, kanunu tatil olmayıp adından da anlaşılacağı gibi tamamen idari bir tatildir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!