17'nci Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması sonuçlandı

Güncelleme Tarihi:

17nci Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması sonuçlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

Aydın Doğan Vakfı'nca düzenlenen ``Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması''nın 17'ncisinde birinciliği Rus sanatçı Garif Basyrov kazandı.

Aydın Doğan Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, Antalya Falez Hotel'de toplanan Seçici Kurul, 89 ülkeden 372 karikatürü değerlendirdi. Jüri, ünlü Arjantinli karikatürist Guillermo Mordillo başkanlığında, Latif Demirci, Selçuk Demirel, Gürbüz Doğan Ekşioğlu, John Jensen (İngiltere), Hüsamettin Koçan, Bas Mitropoulos (Yunanistan), Poul Erik Poulsen (Danimarka), Turhan Selçuk ve Sergei Tunin'den (Rusya Federasyonu) oluştu.

Yarışmada birinciliğe Rus sanatçı Garif Basyrov'u değer gördü. Yarışmada Hırvat karikatürist Ceric Zeljko ikinci, yine Hırvat karikatürist Oton Anton Reisinger üçüncü oldu.

Seçici Kurul'un ``Başarı Ödülü''ne değer gördüğü sanatçılar da şunlar: Rumen Dragostinov (Bulgaristan),
Mihai Ignat (Romanya),
Hafız Nesiroğlu (Azerbaycan),
Jordan Pop-Iliev (Makedonya),
Vladimir Semerenko (Rusya),
Ali Shahali (İran),
Ksenia Shilova (Rusya),
Sergey Sichenko (İsrail),
Mariusz Stawarski (Polonya),
Hideo Toyomasu (Japonya),
Vlado Volas (Yugoslavya)
Zhang Jia Xue (Çin) PARA ÖDÜLÜ VAR Yarışmada birinci olan sanatçıya 8 bin ABD Doları ile Aydın Doğan Vakfı Birincilik Ödülü, Kültür Bakanlığı plaketi ve Hürriyet Gazetesi Altın Plaketi, ikinciye 5 bin ABD Doları, Aydın Doğan Vakfı İkincilik Ödülü ve Milliyet Gazetesi Altın Plaketi, üçüncüye de 3 bin 500 ABD Doları, Aydın Doğan Vakfı Üçüncülük Ödülü ve Radikal Gazetesi Gümüş Plaketi sunulacak. Başarılı görülen sanatçılara da 300'er ABD Doları para ödülü verilecek.

ÖDÜL TÖRENİ KASIM'DA

Ödül kazanan ve sergilenmeye değer görülen karikatürler, 29 Haziran-7 Temmuz 2000 tarihleri arasında Falez Oteli'nde sergilenecek. Yarışmada dereceye giren sanatçıların ödülleri ise 9 Kasım 2000'de Ankara'da yapılacak törende verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!