17. Ankara Uluslararası Film Festivali sona erdi

Güncelleme Tarihi:

17. Ankara Uluslararası Film Festivali sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2006 01:03

Haberin Devamı

Sunuculuğunu Işın Yücesoy ile Okan Şenozan'ın üstlendiği Büyük Tiyatro'daki kapanış gecesinde, “Ulusal Uzun Film Yarışması” bölümünde “2 Genç Kız” en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi senaryo ve umut vadeden kadın oyuncu olmak üzere 4 dalda ödül kazandı.

Kutluğ Ataman “2 Genç Kız” filmiyle “En İyi Yönetmen” ve ”Onat Kutlar En İyi Senaryo” ödülüne, İdil Üner “Anlat İstanbul”daki rolüyle “En İyi Kadın Oyuncu” ödülüne, Haluk Bilginer ”Karagöz- Hacivat Neden Öldürüldü?” filmindeki rolüyle “En İyi Erkek Oyuncu” ödülüne layık görüldü.

“En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” ödülünü “Sen Ne Dilersen” filmindeki rolüyle Zeynep Eronat, “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” ödülünü “Yolda” filmindeki rolüyle İştar Gökseven, “Umut Vadeden Kadın Oyuncu” ödülünü “2 Genç Kız” filminde sergilediği performansla Feride Çetin, “Umut vadeden erkek oyuncu” ödülünü de ”Yolda” filmindeki rolüyle Önder Çakar kazandı.

Haberin Devamı

Mahmut Tali Öngören Özel Ödülü ise “Anlat İstanbul” filmine verildi.

“En İyi Kurgu” ödülünü Ş.G. ile Gültekin Ergen (Yolda), “En İyi Görüntü Yönetmeni” ödülünü Zekeriya Kurtuluş (Yolda), “En İyi Film Müziği” ödülünü Ender Akay (Hacivat-Karagöz Neden Öldürüldü?) ve Cahit Berkay (Sinema Bir Mucizedir) aldı.

Gece, “Klangkara 06” filminin gösterimiyle sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!