16 yıl sonra nefes alacak

Güncelleme Tarihi:

16 yıl sonra nefes alacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2011 16:08

Doğuştan “kistik fibrozis” hastası olan Tuğçe Kübra Başar, bu nedenle dolu olan akciğerlerinin temizlenmesi ve balgam çıkarmasını sağlayan cihaza, Kimse Yok Mu Derneğinin yardımıyla kavuştu. Başar bu sayede, 16 yıl sonra rahat bir nefes alabilecek.

Haberin Devamı

Kimse Yok mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğinden yapılan açıklamada, Ümraniye'de yaşayan Başar çiftinin tek çocukları olan Tuğçe Kübra Başar'ın, bağırsakları kistle dolu olarak dünyaya geldiği belirtilerek, genç kıza 2 ameliyat geçirdikten sonra kistik fibrozis hastalığı teşhisi konulduğu kaydedildi.
Açıklamada, akciğerlerin temiz kalmasını sağlayan salgı bezlerinin, ince ve akışkan olan sıvısının, kistik fibrozis hastalarında daha fazla yoğunlaşarak akıcılıklarını azalttığı ifade edilerek, balgam çıkarmayı güçleştiren bu durumun, küçük hava yollarının tıkanmasına, bu kanalların tıkanmasının da öksürük, hırıltı, zatürre, bronşit gibi hastalıklara neden olduğu bildirildi.

Kistik fibrozisin çocukların gelişememesine, büyümelerinin geri kalmasına neden olan genetik bir hastalık olduğu belirtilen açıklamada, 16 yıl boyunca hastane köşelerinde mücadele eden ve çift akciğer nakli ameliyatı olması gereken Başar'a Kimse Yok Mu Derneğinin yardım elini uzattığı vurgulandı.
Açıklamada, Tuğçe Başar'ın acil olarak ihtiyaç duyduğu 24 bin TL'lik cihazın dernek tarafından tedarik edildiği ifade edilerek, cihaz alındıktan sonra Başar'ın ağrılarının bir nebze olsun hafiflediği kaydedildi.

Haberin Devamı

Başar'ın, artık sırtına vurulmadan cihaz sayesinde akciğerlerinin temizleneceği için çok mutlu olduğu vurgulanan açıklamada, kendisine yardım elini uzatan yardımseverlere ve Kimse Yok Mu Derneğine teşekkür ettiği bildirildi.

Açıklamada, düzenli bir geliri olmadığı için kızının ihtiyaçlarını karşılayamadığını belirten baba Tarzan Başar'ın, çift akciğer naklinin sadece Avusturya'da yapıldığını, buna da maddi gücünün yetmediğini söylediği, söz konusu ameliyata kadar bu cihazın hayati önem taşıdığını, bu nedenle Kimse Yok Mu Derneğine ve hayırseverlere duacı olduklarını dile getirdiği ifade edildi.

Tuğçe Başar'ın akciğer nakli olması gerektiği vurgulanan açıklamada, Başar'a yardım etmek isteyen hayırseverlerin, Kimse Yok Mu Derneğinin “444 4 593” nolu hattını arayarak ya da Turkcell, Vodafone, Avea hatlarından “tugce” yazıp 5777'ye SMS göndererek 5 TL bağışta bulunabilecekleri hatırlatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!