153’üncü yıla ortak kutlama

Güncelleme Tarihi:

153’üncü yıla ortak kutlama
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2009 00:00

Hürriyet Hakkımızdır/Tren Özgürlüktür Treni, Ankara Garı’nda TCDD ve Hürriyet’in üst düzey yöneticileri tarafından karşılandı.

Haberin Devamı

Hürriyet Treni’ni dün Ankara’da, 153’üncü yıl kutlama etkinlikleri düzenleyen TCDD’nin Genel Müdürü Süleyman Karaman ve diğer Demiryolları yöneticileri, Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Enis Berberoğlu ve İdari Koordinatörü Barbaros Muratoğlu karşıladı. Trenden inen Hürriyet Kurumsal İletişim Direktörü Temuçin Tüzecan ve ekibini çiçeklerle karşılayan Karaman, “TCDD’nin 153’üncü yılını Hürriyet Treni’yle birlikte kutlamaktan mutluluk duyuyoruz. Çok görkemli, özenle süslenmiş, alışık olmadığımız, heyecan verici bir tren” dedi. Karaman, “Halkı her konuda bilgilendirmek için yola çıktılar. Bu tren de buna uygun şekilde yapıldı’ diyerek herkesin treni ve etkinliklerini gezmeye çağırdı.

Hürriyet Kurumsal İletişim Direktörü Tüzecan da projenin önemini vurgulayarak, “Karşılıklı güven ve işbirliğine dayalı iyi işler yaptık. Buna devam edeceğiz. Bu projede tek başımıza değiliz, ortaklarımız var. Hepsine teşekkürler” dedi. Karşımalanın ardından Ankaralılar treni ve gara kurulan İnsan-çocuk Hakları standlarını gün boyu gezdi. Hürriyet Aile İçi Şiddete Son Kampanya Koordinatörü Neşe Hacısalihoğlu, yoğun ilgi nedeniyle şiddetle mücadelede kurumlar arası ekip çalışmasını vagonda değil, gardaki büyük bir salonda gerçekleştirdi. Tren, Ankara’dan sonra Kars’a doğru yol alacak, toplam 34 şehir merkezi ve 8 ilçeden oluşan 42 durağı ziyaret ederek yolculuğunu 29 Ekim’de İstanbul Haydarpaşa’da tamamlayacak.

/images/100/0x0/55eafbd5f018fbb8f8a364d0

TREN GÜNCESİ

Haberin Devamı

Fazla renkten kimseye zarar gelmez

ANKARA’da güneşli bir sabah, bizim tren renkli mi renkli; Coca Cola’nın Hayata Artı Kat ve Mutluluk vagonları kıpkırmızı. Hürriyet Gazetesi’nin çocuk haklarına ayırdığı vagonunda, gökyüzü gibi mavi bir zemin ve rengarenk balonlar, kelebekler var. Akbank Çocuk Tiyatrosu ve TCDD’nin vagonları siyah zeminli ancak üzerlerinden çocukların ve oyun kahramanlarının gülen yüzleri yansıyor.
Aile İçi Şiddete Son diye bağırdığımız vagon, hatta deprem sigortası yaptırmaya çağıran DASK vagonu bile kırmızı kırmızı çarpıyor insanların gözüne.

Haberin Devamı

Trenimiz Gazi İstasyonu’ndan Ankara Garı’na doğru ağır ağır ilerlerken, garda organizasyonu denetleyen arkadaşımız Zeynep Bilgehan’dan bir mesaj geliyor: “Burada sizi bir sürü gri ceketli, kravatlı adam bekliyor!” diyor Zeynep.
Süslü tren geldi
Hakikaten de öyle; Ankara tüm Ankaralılığıyla karşılıyor bizi. Ama neyse, ellerinde rengarenk çiçekler var ve TCDD Genel Müdürü Süleyman Bey, trenimizin renklerinden, onun deyimiyle “süslülüğünden” memnun. Konuşmasında, alışık değiliz ama çok güzel, demeye getiriyor.
Bizse halimizden memnunuz. Fazla renkten kimseye zarar gelmez, biliyoruz. Tersine, enerji verir renkler, zenginleştirir hayatı. Dışı gibi, içinde de farklı farklı yaşlardan, cinsiyetlerden, kesimlerden ve düşüncelerden insanları, yani tüm renkleri taşıyan trenimiz, gri ağırlıklı garın atmosferini bir anda değiştiriyor. Renkler ve sesler birbirine karışıyor; içerisi enerji doluyor.

14’üncü durağa doğru

Haberin Devamı

Peronun ortasında Coca Cola Mutluluk Bandosu, baterili, zilli, davullu “Her Şey Değişir”le insanları coşturuyor, bir yandan Hürriyet Hakkımızdır şarkısı çalıyor. Yine Coca Cola’nın kendi şehirlerinin çevre sorunlarına çare arayan gençlerin projelerini sergilediği Hayata Artı sergisi, Fişek Enstitüsü’nün Çalışan Çocuklar Fotoğraf Sergisi’yle kardeşlik yapıyor. Çocuk İhmal ve İstismarını Önleme Platformu’nun güleryüzlü gönüllüleri her geçene ihmal ve istismarı önlemek için neler yapılabileceğini anlatıyor sabırla. Ve Hürriyet’le ortaklaşa hazırladıkları sergiye yönlendiriyor. Bir köşede Uluslararası Af Örgütü çocuklarla Haklı Çocuk Oyunu’nu oynuyor. Akbank Çocuk Tiyatrosu ekibi, her gün olduğu gibi yine sahneye hazırlanıyor.
Dün Ankara’daydık; tüm renklerimiz ve seslerimizle “insan hakları” kavramını hatırlattık bir kez daha. Özellikle de kabul edilmesinin 20’nci yılında çocuk haklarını... Sonra çevre kirliliğini... Sonra kadınlara yönelik erkek şiddetini önlemek ya da şiddete uğrayanları korumak için neler yapmamız gerektiğini... Ankara 13’üncü durağımızdı; bu yıl ikinci kez Hürriyet Hakkımızdır demeye gideceğimiz daha 29 durağımız var. Bizim ve Türkiye’nin insan hakları yolu açık olsun.

Haberin Devamı

Sergiler ve konserlerle yıldönümü şenlikleri

Ankara Garı öğleden sonra da TCDD’nin yıldönümü kutlamalarına evsahipliği yaptı. Hürriyet Treni etkinliklerinden olan Akbank Çocuk Tiyatrosu, oyununu biraz erken oynayıp tiyatro vagonunun sahnesini Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Halk ve Sanat Müziği korolarına bıraktı. Garda ayrıca, TCDD ve Basın Yayın genel müdürlükleri ile Almanya Büyükelçilği’nin işbirliğiyle hazırlanan “Hicaz ve Bağdat Demiryollarının 100. Yılında Fotoğraf Sergisi” ve Arif Sayyar’ın Demiryolu Resim Sergisi gezildi.

YARIN KARS

CUMARTESİ SARIKAMIŞ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!