152 kişiyle Hac

Güncelleme Tarihi:

152 kişiyle Hac
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 1998 00:00

Haberin Devamı

Suudi Arabistan Kralı'nın özel davetlisi olan Necmettin Erbakan, dün 26'ncı kez hacı olmak üzere 152 kişiyle Cidde'ye geldi. Erbakan yanında, eşini, 2 kızını, oğlunu, 2 torununu, dünürlerini, kardeşi Kemalettin Erbakan ve yeğenleriyle 28 FP'liyi de getirdi.

Kapatılan Refah Partisi'nin Genel Başkanı Necmettin Erbakan, Suudi Arabistan Kralı Fahd Bin Abdülaziz'in özel davetlisi olarak, 152 kişilik bir kafileyle 26'ncı kez hacı olmak üzere dün gece Cidde'ye geldi. 70 milyonun barış ve huzuru için dua edeceğini söyleyen Erbakan, seçim gündeminin hatırlatılması üzerine, ‘‘Onlar seçimden bahsettikçe, bizim hoşumuza gidiyor. Keşke Türkiye'de en kısa zamanda seçim olsa. Türkiye en kısa zamanda barışa ve huzura kavuşsa’’ dedi. Erbakan, Kral Fahd'ın özel konuklarına bayramın birinci gününde bayramlaşma töreni düzenleyerek, aynı günün akşamı bir resepsiyon vereceğini,burada görüşebileceklerini söyledi.

THY'den kiralanan özel uçakla saat 01.50'de Cidde'ye gelen Erbakan'ı havaalanında Türkiye'nin Cidde Başkonsolosu Uğur Doğan, FP Ankara Milletvekili Rıza Ulucak ve Cidde Abdülaziz Üniversitesi Öğretim Üyesi Talip Alp karşıladı. Erbakan, protokol salonundan yanlış çıkarken, yanında getirdiği korumaları, hac terminalinden çıktılar. Bu durum bir süre koruma krizi yaşanmasına neden oldu. Erbakan ve korumaları kalacakları yere ayrı ayrı götürüldüler.

EŞ, DOST, AKRABA...

Erbakan hacca, eşi Nermin Erbakan, kızları Zeynep ve Elif, oğlu Fatih, torunları Mücahit ve Enes'in yanısıra, kardeşi Kemalettin Erbakan, yeğeni Mehmet Erbakan, dünürleri Ahmet ve Şefika Baykoç'u da götürdü. Erbakan'ın yakın heyetinde ayrıca, torunlarının bakıcıları Safiye Güngör ve Dilek Karakuş'un yanında, Özel Kalem Müdürü Mehmet Karaman, basın danışmanı Fikret Özkan, avukatı Yaşar Gürkan, koruma müdürü Hasan Gül, özel koruması Abdurrahman Akyüz ve şöförü Osman Akgün de yer alıyor.

Erbakan'la birlikte, kapatılan RP'nin yasaklı Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Tekdal ile eşi Aysel, kızı Ayşenur ve oğlu Mustafa Baha Tekdal, FP Grup Başkanı Recai Kutan'ın oğlu Murat Kutan ile kapatılan RP'de olduğu gibi FP'de de seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmesine kesin gözüyle bakılan Ankara Milletvekili Rıza Ulucak'ın oğlu Seyfettin Ulucak ve eşi Nurdil Ulucak da kutsal topraklara gitti.

Erbakan'la birlikte giden 28 FP'liyle birlikte bu yıl toplam 37 FP'li milletvekili de hacı oluyor.

REFAH DOSYASI YANINDA

Erbakan, hacca yanında hukukçu kurmaylarıyla birlikte ‘Refah dosyası’nı da götürdü. Anayasa Mahkemesi'nin RP'yle ilgili kapatma kararının yanısıra, Anayasa, Siyasi Partiler Yasası, Ceza Muhakemeleri Usul Kanunu ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuru dilekçesi, Erbakan'ın hukukçu kurmaylarının çantalarında kutsal topraklara gitti. Kurmaylardan İstanbul Milletvekili Mehmet Ali Şahin, ‘‘Ne olur ne olmaz, bakarsın orada lazım olur, çalışmak icap eder diye Anayasa ve ilgili kanun kitapçıklarını yanıma aldım’’ derken, FP'li TBMM Başkanvekili Yasin Hatipoğlu da, ‘‘Orada da çalışmamız gerekebilir, Erbakan Hoca bir şey sorabilir diye, RP'yle ilgili kapatma kararını çantama koydum’’ diye konuştu.

Fatih 2. kez geldi

İLK kez geçen yıl babasıyla hacca gelen Fatih Erbakan da, bu yıl 2. kez hacı olacak. Fatih Erbakan, gazetecilerin sorularını yanıtlamak istemedi.

Maaile hacı olacaklar

NECMETTİN Erbakan, nerediyle tüm ailesiyle birlikte geldiği Cidde'de, Kral Fahd Bin Abdülaziz'in konuğu olarak ağırlanacak. Erbakan, Cidde'de havalanında yanlış yerden dışarı çıkınca bir süre koruma krizi yaşandı. ancak sonra Erbakan eşi Nermin Erbakan ve kızı Zeynep ve Elif'le aynı araca binerek, kalacakları yere gitti.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!