150 bin dolara bebek sevinci

Güncelleme Tarihi:

150 bin dolara bebek sevinci
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2008 14:58

HAKKARİ’de 25 yıllık evli Çallı çifti, çocuk sahibi olabilmek için her çareye başvurdu. Bugüne kadar 150 bin dolar harcayan çift, mutlu sona ulaştı. Biri kız, biri erkek ikizlere hamile kalan Guli Çallı’nın erkek bebeği ölü dünyaya geldi, ancak ‘Emel Naz’ adındaki kız bebekleri, 20 günlük yoğun bakımla hayata tutundu.

6 aylık olan bebekleriyle hayat bulduklarını söyleyen Abdullah Çallı, “Dünyanın en mutlu ailesi biziz. Yıllardır süren mücadelemizi kazanmanın sevincini yaşıyoruz” dedi.

Emekli 50 yaşındaki Abdullah ile 46 yaşındaki Gulli Çallı, evlendikten 3 yıl sonra bebekleri olmayınca, tedavi olmaya karar verdi. Çift, ilk önce Ankara Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi’ne giderek tedaviye başladı. Ancak buradaki tedavi sonuç vermeyince ailelerinin de maddi desteğiyle Çallı çifti Mersin, Diyarbakır, Gaziantep ve İzmir’deki birçok merkezde bulunan uzman doktorlara da muayene oldu.

KIBRIS’A KADAR GİTTİLER

Çiftin yıllar süren tedavilerinden bir sonuç çıkmadı. 3 yıl önce bir TV programında Kıbrıs’ta tedavi olan 50 yaşındaki bir kadının tedavi sonucu ikiz bebeklerinin dünyaya geldiği haberini duyan çift, Kıbrıs’taki Tüp Bebek Merkezi ile bağlantı kurdu. Burada yapılan tedavilerin ardından Gulli Çallı’ya yumurta transferi yapıldı. Ancak bu tadavi de sonuç vermedi.

2 yıl önce Ankara’daki Zekai Tahir Burak Kadın Doğum Hastanesi’ne giden ve burada da 2 aylık tedavi gören Gulli Çallı, sonunda biri erkek, biri kız ikiz bebeklere hamile kaldı. Ancak Çallı çiftinin ikiz bebek sevinçleri fazla sürmedi. İkiz bebeklerden erkek olanı yapılan tüm müdahallere rağmen 6 ay önce ölü doğdu. Kız bebek ise hayata tutundu. 20 gün boyunca tedavi gören ve küvözde yaşam savaşı veren kız bebek, sağlık bularak ailesine de hayat verdi. Çok mutlu olduklarını, sonunda çocuk sahibi olduklarını belirten baba Abdullah Çallı, bugüne kadar 150 bin dolar harcadıklarını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!