15 yıl sonra kavuştuğu oğlunu şehit verdi

Güncelleme Tarihi:

15 yıl sonra kavuştuğu oğlunu şehit verdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2007 01:20

Hakkari'de, terör örgütü üyelerince şehit edilen 12 asker arasında bulunan Jandarma Komando Er Samet Saraç'ın, öz annesiyle 15 yıllık oradan sonra buluşabildiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Şehit erin babası Mustafa Saraç ile annesi Filiz Turan, Samet Saraç henüz 5 yaşındayken boşandı. Filiz Turan, İlhan Turan ile evlenirken, Mustafa Saraç da Fahriye Saraç ile dünya evine girdi. Bu arada, babasıyla kalan Samet Saraç, o günden sonra annesiyle hiçbir şekilde görüşemedi.

Askere gitmeye karar verdikten sonra annesinin izini arayan Samet Saraç, bir yakınının aracılığıyla Filiz Turan'ın, İhsaniye Mahallesi'nde oturduğunu tespit etti. Şehit er, vatani görevine başlamadan 2 ay önce tam adresine ulaştığı annesiyle buluşarak, aradan geçen uzun yılların biriktirdiği özleme son verdi.
Filiz Turan'ın eşi İlhan Turan, çok iyi bir genç olan Samet Saraç'ın, bir an olsun annesinin yanından ayrılmadığını ifade ederek, şöyle konuştu:
“İki ay boyunca, askere gidene kadar anne-oğul sık sık bir araya geldiler. Son olarak Ramazan Bayramı'nda telefonla arayıp, annesinin bayramını kutlamış. Annesini bulduğu andan itibaren sürekli ona sarılıyordu. 'Anne, çok özlediğim kokuna doyamıyorum' deyip, sürekli sarılıp, öpüyordu. Eşim, dün oğlunun şehit olduğu haberini aldıktan sonra bir türlü kendine gelemedi. 15 yıl aradan sonra kavuştuğu oğlunu şehit vermenin üzüntüsünü yaşıyor.”
Bu arada, oğlunu kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşayan ve adeta perişan olan Filiz Turan, sakinleştirici iğnelerle ayakta durabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!