15 yaşındaki çırak tankerin altında kaldı

Güncelleme Tarihi:

15 yaşındaki çırak tankerin altında kaldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2010 13:01

İstanbul Büyükçekmece'de bir oto sanayi sitesindeki yedek parça dükkanında çalışan 15 yaşındaki Ferhat Koçarslan, yaşı nedeniyle trafikten men edilen ve ruhsatı olmayan su tankerinin altında parça ölçüsü almak isterken tankerin hareket etmesiyle hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

ÇIRAK BÖYLE ÖLÜME GİTTİ / Foto Galeri

Oğlunun tamirci olmadığını belirten Şevket Koçarslan, "Kamyonun altında ne işi vardı? Onu oraya kim gönderdi? Görgü tanıklarına göre olayı üstlenenle, olayı gerçekleştiren farklı kişi. Biz ailesi olarak, oğlumun ölümüne kimler sebep olduysa onun cezasını görmesini istiyoruz" dedi. Şevket Koçarslan, oğlunun 5 aydır çalışmasına rağmen öldükten bir saat sonra sigorta girişinin yapıldığını da ileri sürdü.

ÖLDÜKTEN SONRA SİGORTALI OLDU
Oğlunu komşusu Hilmi Delibaş’ın yanına çalışması için verdiğini belirten Şevket Koçarslan olay gününü şöyle anlattı:
"21 Ocak Perşembe günü saat 16.30’da oğlum Ferhat’ın işyerinden telefonla arayıp ’sigortacılar geldi, denetleme yaptılar. Ferhat’ın sigortasını yaptıracağız, kimliği gerekli’ dediler. Kimliğin evde olduğunu söyleyince hemen gidip almışlar. Aradan yarım saat geçince evden telefonla arayıp, Ferhat’a bir aracın çarptığını söylediler. Olay yerine gittiğimde oğlumun öldüğü haberini alınca bayıldım. İlk etapta bize yalan söylediler ve herşeyi gizlediler. Kendi imkanlarımızla yandaki işyerinin kamera kayıtlarından görüntüleri ortaya çıkardık. Kamera kayıtlarında her şeyin anlatılanın dışında olduğunu gördük."

Haberin Devamı

'KAMYONUN ALTINDA OLDUĞUNDAN HABERİM YOKTU'
Avukatı eşliğinde Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifade veren B.E., babasının maddi yetersizliğinden dolayı kendilerini terk ettiğini, kendisinin de ruhsatı babasının üzerine kayıtlı kamyonu ağabeyiyle birlikte parça almak üzere sanayiye götürdüğünü söyledi. Amaçlarının kamyonu yaptırıp bir şoföre vermek olduğunu iddia eden B.E., "Bu şekilde bir gelir elde edecektik. Kamyonu ağabeyim kullanıyordu. Ben yanında oturuyordum. Ağabeyim parça almak için kamyondan indi. Bu sırada karşıdan bir kamyon geldi ve sellektör yaptı. Yoldan geçebilmek için kamyonu biraz kenara almamı söyledi. Direksiyona geçip kamyonu hareket ettirdim. İki adım gitmiştim ki birinin bağırdığını duydum. Kamyonu durdurup aşağı indiğimde çocuğu gördüm. Çocuk kamyonun altındaymış. Onun kamyonun altında olduğundan haberim yoktu. Hiçbir uyarı da yapılmadı. Bu çocuğa kasten çarpmadım" diye ifade verdi.

Haberin Devamı

'BEN GÖREVLENDİRMEDİM'
Oto yedek parça işyerinin sahibi Hilmi Delibaş, Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı’nda verdiği ifadede yaklaşık bir ay önce komşusu Şevket Koçarslan’ın 15 yaşındaki oğlu Ferhat Koçarslan’ı çırak olarak yanına gönderdiğini belirterek şunları söyledi:
"Benim işim malzeme satmaktır. Oto tamiri veya kaporta işi değildir. 21 Ocak saat 16.30’da iş yerimde müşterilerle ilgilenirken dışarıdan feryat sesleri geldi. Dışarı koştuğumuzda, dükkanın 2-3 metre ilerisinde su tankeri duruyordu. Üç kişi vardı ama şoför hangisiydi bilmiyorum. Ferhat ise su tankerinin arka sol tekerinin arkasındaydı. Kafasından, ağzından kan akıyordu. Hemen telefonla ambulans çağırdık. Polisler geldi cenazeyi kaldırdılar. Ferhat’ın dışarı neden çıktığını bilmiyorum. Ben, ona her hangi bir görev vermedim."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!